Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi Istisare Toplantisi Yapildi

Bu yil 5-10 Temmuz tarihleri arasinda 62’ncisi düzenlenecek olan Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi ile ilgili degerlendirme ve istisare toplantisi yapildi.

Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi Istisare Toplantisi Yapildi
Pandemiden dolayi yapilacak etkinler ile ilgili katilimcilarin fikir ve görüslerinin alindigi toplantida, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya tarafindan bir açilis konusmasi yapildi. Baskan Salih Akkaya, pandemide ülkemizde durumun iyiye gittigine deginirken, konser gibi etkinlikler ile ilgili henüz net bir açiklama yapilmadigina deginerek, Haziran ayinin 10’unda hükümetin kisitlamalarla ilgili yeni bir toplanti yapip açiklama yapacagini belirtti.

Katilimcilara; özellikle konser ve tiyatro gibi etkinliklerin bu yil da yapilip yapilmamasi yönünde görüslerinin soruldugu toplantida, katilimcilarin büyük çogunlugu bu yil da pandemiden dolayi konserlerin yapilmamasi, konser ve tiyatrolarin yapilmasi durumunda ise pandemi kurallarina uyularak kisitli bir sekilde yapilmasi yönünde görüs belirtti.

Geçen yil yapilan etkinliklerin bu yil da yapilmasi, bazi ilave etkinlikler ile içerigin genisletilmesi istenirken, senlik zamani yapilan panayirin bu yil da yapilmamasi yönünde görüs ortaya çikti. Ayrica yine bu yil pandemiden ve ürün azligindan dolayi Aksehir Kirazi Kültür ve Sanat Festivali’nin de yapilmamasi yönünde de görüs belirtildi.

Toplanti sonunda katilimcilara tesekkür eden Baskan Akkaya, fikir ve düsünceleri degerlendirerek hükümet tarafindan yapilacak yeni kisitlama açiklamasinin ardindan konser ve tiyatro gibi etkinliklerin yapilip yapilmayacagina karar verilecegine deginip, geçen yil yapilan etkinlikler ve benzerlerinin bu yil da yapilacagini kaydetti.

Aksehir Kültür Merkezinde yapilan toplantiya, Aksehir Kaymakami Ahmet Sait Kurnaz, Ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir, Aksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ibrahim Öncel, Nasreddin Hoca ile ilgili dernek ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, STK temsilcileri, oda baskanlari ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA