TIKA'dan Arjantin'in Florencio Varela Kentindeki Kardiyoloji Egitimine Ekipman Destegi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Arjantin'in Buenos Aires eyaletine bagli Florencio Varela kentinde kardiyoloji konusunda verilen egitimlere tibbi ekipman desteginde bulundu.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Sefik Vural Altay, düzenlenen etkinlikte Florencio Varela kentinde gelistirilen "Kardiyoloji Konusunda Korunan Belediye Programi" kapsaminda saglik çalisanlari, üniversite ögrencileri ve yerel halka verilen ilk yardim egitimleri kapsaminda kullanilmak üzere TIKA tarafindan temin edilen ekipmanlari teslim etti.

Altay, yardimlarin iki ülke arasindaki dostlugun göstergesi oldugunu belirterek, Türkiye ve Arjantin’in cografi olarak uzak olmasina ragmen gönülleri bir olan ülkeler oldugunu söyledi.

Türkiye’nin tecrübelerini diger ülkelerle paylastigini aktaran Altay, "Türkiye, Çin’in ardindan salgin döneminde en çok tibbi yardim yapan ülke konumunda. Dünyada 150’den fazla ülkeye yardim yaptik ve yapmaya da devam edecegiz." seklinde konustu.

Florencio Varela Belediye Baskani Andres Watson da yardim dolayisiyla tesekkür ederek, Türkiye ile Arjantin arasindaki iletisimin güçlenmesinin faydali oldugunu söyledi.

Arjantin'in baskenti Buenos Aires'e yaklasik 25 kilometre uzaklikta olan Florencio Varela kentinde düzenlenen etkinlige yerel yöneticiler ve saglik alaninda uzmanlar da katildi.

TIKA'nin yaptigi yardimdan 100 binden fazla kisinin yararlanmasi bekleniyor.

TIKA’nin yardimlari, 6 otomatik harici defibrilatör, 1 yarim beden oskültasyon mankeni, 2 defibrilatör egitim cihazi, 2 bebek CPR egitim mankeni, 2 yarim beden CPR egitim mankeni, 2 havayolu entübasyon mankeni, 2 kol enjeksiyon uygulama maketi ve 1 yetiskin entübasyon mankeninden olusuyor.

Bu ekipmanlarla aralarinda saglik çalisanlari ve tip fakültesi ögrencilerinin de bulundugu yaklasik 80 bin kisinin faydalanmasi planlaniyor.

Kaynak: AA