Kültürel Geçmis-IZM Etwinning Projesi Tamamlandi

Balikesir’in Edremit Remzi Molvalioglu Ortaokulu Görsel Sanatlar dersi ögretmeni Cemre Kilis kuruculugunu yaptigi Kültürel Geçmis-izm eTwinning projesiyle ögrencilerin Kültürel miraslarimizdan antik kentler hakkinda bilgi sahibi olmalari tarihi eserleri koruma bilinci kazanmalarini hedefliyor. Kuruculugunu Çankiri Yunus Emre Ortaokulu Görsel Sanatlar dersi ögretmeni Emine Memis ile ortaklasa yapilan proje mayis ayni sonunda bitti.

Kültürel Geçmis-IZM Etwinning Projesi Tamamlandi
Antik Kentleri taniyan ögrenciler ayni zamanda sanatin ortak dilini kullanarak yeni arkadaslar edindi. 2023 egitim hedeflerini temel alan ve 21.yy becerilerini içeren projede ögrenciler eglenceli birçok web2 araçlarini kullanmayi güvenli internet etigi dijital içerik medya okuryazarligi konusunda yetkinlesiyorlar.

Remzi Molvalioglu ortaokulu ögrencileri bu projeyle basta Antandros antik kentini tanidi. Proje süresince Antandros Antik Kenti koruma dernegi tarafindan tam destek verildi.

Dernek yetkilileri pandemi dönemine ragmen zoom toplantilariyla projeye katki sagladilar. Proje kapsaminda birçok uzmanla toplantilar yapildi. Uzman arkeolog Ecem Baysu Antik Kentler ve Antandros konulu webinari çok ilgi gördü. Seramikçi Çagla Sönmez Çakir Çimdik yöntemini ögretti. Sanat tarihçi Eski Adana müze müdürü Ismet Ipek Efsanelerimizi anlatti. Müzeler haftasinda Sahika Yaman Bayram ile müzeler konusuldu. Yazar Yalvaç Ural ile Anadolu Efsaneleri konulu sohbet düzenlendi.

On bir hafta süren projede dijital sergiler, yarismalar, kurabiye kazisi, küçük arkeolog kazisi, Ingilizce ve Türkçe poster ve brosürler, afis ve logo çalismalari, takvim çalismasi, zaman kapsülü son olarak efsane yazimi çalismasi yapildi.
Kaynak: İHA