Dar Gelirli Aile, Böbrek Hastasi Kizlari Almira'nin Sagligina Kavusacagi Günü Bekliyor

Kronik böbrek yetmezligi bulunan 5 yasindaki kizini tedavi ettirmek isteyen Hasan Bugdayci: 'Maddi durumum yok. Kizimi yeterli besleyemiyorum. Kötü sartlarda yasadigi için her geçen gün durumu kötüye gidiyor'

Diyarbakir'in Çinar ilçesinde yasayan dar gelirli aile, 4 yasindaki kronik böbrek yetmezligi bulunan kizlarinin tedavisi için destek bekliyor.

Ilçe merkezine yaklasik 10 kilometre uzakliktaki Basalan Mahallesinde 2 odali toprak evde yasayan ve çobanlik yaparak geçimini saglayan 4 çocuk babasi Hasan Bugdayci, böbrek hastasi 5 yasindaki kizi Almira'yi tedavi ettirmekte güçlük yasiyor.

Bugdayci AA muhabirine, ailesinin geçimini saglamakta sikinti yasadigini söyledi.

Kizinin tedavisi için 10 günde bir 2 kilometre yol yürüyerek ana caddeye ulastigini oradan otobüsle hastaneye gittigini ifade eden Bugdayci, 2 yil önce kizinin ilaçlarini almaya gittigi sirada trafik kazasi geçirdigini, bir aracin çarpmasi sonucu sirtindan yaralandigini, bu nedenle agir islerde çalisamadigini belirtti.

Bugdayci, "Kizim böbrek hastasi oldugu için bulundugu ortamin temiz ve saglikli olmasi gerekiyor. Gelirim ancak hastane masraflarina yetiyor. Maddi durumum yok. Kizimi yeterli besleyemiyorum. Yeterli vitamin alamiyor. Kötü sartlarda yasadigi için her geçen gün durumu kötüye gidiyor." dedi.

Anne Yasemin Bugdayci da geçinmekte güçlük yasadiklarini, esinin kazancinin ev ve tedavi masraflarina yetmedigini kaydetti.

Yasadiklari evin de sartlarinin saglikli olmadigini dile getiren Bugdayci, "Yagmur yagdiginda çatimiz damliyor. Çocuklar merdivenin altinda yürüdügü zaman çok korkuyorum, yikilacak diye. Mutfagimiz bir yerde, odalarimiz bir yerde. Kisin odadan çiktigimda çocuklarin sobadan yanmalarindan korkuyorum. Yaz aylarinda da akrep korkusundan dolayi rahat degiliz. Geceleri ev çok sicak oluyor. Akrep korkusundan pencerelerimizi açamiyoruz. Maddi durumumuz yok. Sayin Cumhurbaskanimizdan yardim istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA