Türkiye'nin En Büyük Narkotik Operasyonunda 253 Gözalti

Gaziantep’te, Cumhuriyet tarihinin en fazla gözaltisinin yapildigi ’Vatan Operasyonu’ gerçeklestirildi. 311 süpheliye yönelik yapilan operasyonda 253 kisi gözaltina alindi.

Türkiye'nin En Büyük Narkotik Operasyonunda 253 Gözalti
Gaziantep Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan operasyonu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu bizzat koordine etti.

Operasyonun detaylarina iliskin basin açiklamasi yapan Vali Davut Gül, ‘Vatan’ adi verilen operasyonun, Türkiye’nin bir seferde yapilan en büyük operasyonu oldugunun altini çizdi. Vali Gül, “Hem Gaziantep itibariyle, hem de Türkiye itibariyla, narkotik suçlarda bir seferde yapilan en büyük operasyon. Henüz ele geçiremedigimiz 60’a yakin süpheli var, onlari da insallah kisa süre içerisinde yakalayacagiz” dedi.

Narkotik Suçlara karsi su ana kadar 23 operasyon yaptiklarini belirten Vali Gül, “Dün, yapilan operasyon bunlarin hepsinde farkli, yönetim itibariyla, kapsam itibariyla farkli. Dünkü operasyon bizzat Içisleri Bakanimizin talimati ve onun koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanliginin organize ettigi bir operasyon. Yerelde de emniyet müdürlügümüz, bassavcimiz basta olmak üzere, adliyenin de her kademesinde buna verilen bir destek oldu” ifadelerini kullandi.

“5 aylik bir çalisma yapildi”

Operasyon öncesi 5 aylik bir saha çalismasi yapildigina dikkat çeken Vali Gül, “Bu 5 ayik çalisma neticesinde 311 süpheliye operasyon yapildi, bu 311 süphelinin de 253 kisisi ele geçilirdi. Bu 253 kisinin üzerlerinde 13 tane tabanca, 8 tane pompali tüfek ve çok sayida da uyusturucu madde ele geçti. Bunlarin özelligi bizzat sokakta ‘torbaci’ diye tabir ettigimiz, bunun saticisi olmasi, temin etmeleri, eroinden, esrardan, sentetik uyusturucudan, akliniza gelebilecek bütün uyusturucu türleri ele geçti. Bu çalismalar yine Sayin Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’nun koordinesinde gelecek günlerde, aylarda da artarak devam edecek” sözlerini kaydetti.

“En iyi narkotik polisi anne’ uygulamasinin sahada çok büyük bir katki sagladigini ifade eden Vali Gül, “Istegimiz su, Gaziantep’te, yasayan her vatandasimizin, çocugu ile ilgili, kendisiyle ilgili emin olmasi. Burada 311 kisiye tespit ederken, özellikle emniyet genel müdürlügümüzün, bakanligimizin ‘en iyi narkotik polis anne’ uygulamasi bize alanda çok büyük bir katki sagladi” dedi.



“388 ekip, 2 bin 124 polis görev aldi”

Vatan operasyonunda 388 ekip ve 2 bin 124 polisin görev aldigini vurgulayan Vali Gül, “388 ekip, 2 bin 124 polis arkadasimiz görev aldi. Ben, Emniyet Müdürü Vekilimize, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürümüze ve hiç süphesiz onu 5 aydir koordine eden Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanimiza ve Süleyman Soylu bakanimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Vali Gül, operasyonun halen devam ettigini ve 60 kisinin arandigini kaydetti.

Kaynak: İHA