Traktör Kazalarinda 'Kabin Ve Robs Demiri' Faktörü Hayati Önem Tasiyor

Çorum Jandarma Komutanligi: 'Kaza sonrasi ölüm ve yaralanmalarin 'kabin ve robs demiri' olmayan traktörlerin devrilmesi sonucu aracin altinda kalinmasindan kaynaklandigi tespit edilmistir'.

Traktör kazalarinda ölüm ve yaralanmalarin, "kabin veya robs demiri" olmayan traktörlerin devrilmesi sonucu aracin altinda kalinmasindan kaynaklandigi bildirildi.

Çorum Jandarma Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, kirsal kesimde hasat döneminin baslamasi nedeniyle traktörlere yönelik denetimlerin arttigi belirtildi.

Traktör ve tarim makinelerinin gerek kara yolu gerekse tarlalarda denetlendiginin kaydedildigi açiklamada, sürücülerin de uyulmasi gereken hususlar hakkinda bilgilendirildigi vurgulandi.

Açiklamada, 42 bin 291 rakamiyla Türkiye'de en fazla traktöre sahip 14'üncü kent olan Çorum'un en çok traktör kazasi yasanan iller arasinda ise 11'inci sirada yer aldigi kaydedildi.

Kentteki trafik kazalarinda traktör ve tarim araçlarinin önemli bir paya sahip olduguna dikkati çekilen açiklamada, kazalarin nedenlerine iliskin su bilgiler paylasildi:

"Kazaya karisan traktör sürücülerinin çogunlukla genç, tecrübesiz ya da refleksleri azalmis, yasi ilerlemis sürücüler oldugu, traktörlerin kullanim amaci disinda kullanilarak imkan ve kabiliyetlerine uygun kullanilmadigi, düzenli bakim ve muayenelerinin yaptirilmadigi, yeterli isik donanimi ve yansitici gibi donanimlarin eksik oldugu tespit edilmistir."

Açiklamada, "Kaza sonrasi ölüm ve yaralanmalarin ise 'kabin ve robs demiri' olmayan traktörlerin devrilmesi sonucu aracin altinda kalinmasindan kaynaklandigi tespit edilmistir." degerlendirmesi yer aldi.
Kaynak: AA