SUBÜ, Demirciler Ve Tornacilar Odasi Ile Protokol Imzaladi

SUBÜ ile Sakarya Demirciler ve Tornacilar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi arasinda basta +1 Egitim Modeli olmak üzere birçok alani kapsayan bir is birligi protokolü imzalandi. Protokol töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, isletmelerin nitelikli çalisan ihtiyacina cevap vermek istediklerini belirtirken; oda baskani Bahattin Kilinç ise üniversitenin gelisimlerine destek olacagini söyledi.

SUBÜ, Demirciler Ve Tornacilar Odasi Ile Protokol Imzaladi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Demirciler ve Tornacilar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi arasinda egitim-ögretim, Ar-Ge ile sosyal ve kültürel alanlari kapsayan is birligi protokolü imzalandi. Spor Bilimleri Fakültesi’nde yer alan lokalde gerçeklestirilen protokol töreninde; SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Naci Çaglar, SUBÜ Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Akçil ve odanin yönetim ekibi de yer aldi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ile Demirciler ve Tornacilar Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Bahattin Kilinç tarafindan imzalanan protokolle, +1 Uygulamali Egitim Modeli ile üniversite ögrencilerinin odaya bagli isletmelerde is yeri egitimi yapabilmeleri saglanacak. Ayrica her nevi projenin hazirlanmasi, yönetilmesi, akademik ve saha çalismalarinin yapilmasi, bölgesel ve sektörel sorunlarin tespiti ile bu dogrultuda çözüme iliskin yürütülecek adimlara yönelik olarak ikili iliskinin gelistirilmesi esas alinacak.

Belirli bir açigi kapattik

Is dünyasinda uygulama becerisine sahip teknik çalisan eksikliginin oldugunu vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Her egitim düzeyinde uyguladigimiz +1 Egitim Modelimiz tam olarak bu sorunun çözümüne odaklaniyor. Bugüne kadar çok sayida nitelikli ögrenciyi mezun ederek is dünyamizin belirli açigini kapattik. Bugün de yine çok sayida insan kaynagi ihtiyacinin oldugu demirci ve tornaci kesimimizle bir protokol imzalayarak basta ögrencilerimizin odamiza bagli isletmelerde is yeri egitimine katilmalari olmak üzere genis kapsamli bir ortaklik olusturduk. Birlikteligimizin sehrimize ve ülkemize katkilar saglayacagina inancimiz tam. Hayirli ugurlu olsun” dedi.



Çok tarafli fayda saglayacak

Üniversite ile is birligini önemsediklerinin altini çizen Sakarya Demirciler ve Tornacilar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Bahattin Kilinç, “Kendi is kolumuzda endüstri 2.0 ve 3.0 arasinda kalmis durumdayiz. SUBÜ ve hocalarimiz yükselmemize ve kendimizi gelistirmemize destek olacak. +1 Uygulamali Egitim Modelinin odamiza bagli isletmelerle pekismesi ise yine çok tarafli fayda saglayacak bir durum. Biz ayrica sanayide bir kentsel dönüsüm de bekliyoruz. Bu tarz adimlarla hem kalitemizi artirabilir hem de yetkinligimizi ve sundugumuz hizmetlerin teknolojik altyapisini daha ileri boyutlara tasiyabiliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA