Israil Ve BAE Arasindaki Ticaret Hacmi 10 Ayda Yaklasik 700 Milyon Dolara Ulasti

Israil ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) arasindaki ticaret hacminin, normallesme anlasmasindan bu yana 700 milyon dolara yaklastigi belirtildi.

Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, resmi ziyaret için dün gittigi Abu Dabi'de BAE'nin resmi haber ajansi WAM'a Tel Aviv ve Abu Dabi arasindaki iliskiler hakkinda açiklamalarda bulundu.

Her iki ülke arasinda Eylül 2020'de imzalanan normallesme anlasmasinin ardindan ikili ticaret hacminde ciddi bir ivmenin kazanildigini söyleyen Lapid, anlasmanin ilk 10 ayindan bu yana ticaret hacminin 675 milyon dolara ulastigi bilgisini verdi.

Lapid, ticaret hacmindeki mevcut potansiyelden ötürü, önümüzdeki yillarda bu hacmin katlanarak artmasini öngördüklerini söyledi.

Ticaret is birliginin en çok ileri teknoloji alaninda gelistigine dikkati çeken Lapid, siber teknoloji, yenilenebilir enerji, su güvenligi, saglik ve daha baska alanlarda da anlasmalarin yapildigini hatirlatti.

Tel Aviv ile Abu Dabi arasinda Eylül 2020'de imzalanan iliskileri normallestirme anlasmasindan sonra BAE'yi ziyaret eden ilk Israilli bakan olan Lapid, dün ülkesinin Abu Dabi Büyükelçiligi ve bugün de Dubai Konsoloslugu açilis törenine katilmisti.

Kaynak: AA