Hatay'da Yapimi Süren 250 Yatakli Yeni Dörtyol Devlet Hastanesinde Sona Gelindi

Hatay'in Dörtyol ilçesinde, Fransiz Kalkinma Ajansi (AFD) ve Avrupa Birligi'nin (AB) finansal destegiyle yaptirilan 250 yatakli yeni devlet hastanesinin gelecek yil hizmete girmesi hedefleniyor.

AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, yapiminda son asamaya gelinen hastane hakkinda ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantida, 2005'ten bu yana AFD olarak Türkiye'ye sunulan destekler hakkinda bilgi verdi.

Hastane projesiyle Suriyelileri içine alan bir çalisma yaptiklarini anlatan Snrech, "AB, çok genis bir Suriyeli popülasyonuna ev sahipligi yapan Türkiye'ye 6 milyar avroluk bir fon aktarma taahhüdünde bulunmustu. Fransa da AB projelerine en önemli katki koyan ülkeler arasinda. Bu projede de yer aldigimiz için mutluyuz. Yürütülen proje sadece mültecilere degil, Türkiye'de mülteci nüfus yükünün getirdigi sorunlarla bas etmeye çalisan Hatay'daki halka da hizmet verecek." diye konustu.

Saglik Bakanligi Saglik Yatirimlari Genel Müdür Yardimcisi Dursun Duyar da 250 yatakli hastanenin yeni deprem yönetmeligine uygun olmasi için revizyondan geçirildigini anlatarak, söyle konustu:

"Planlama olarak yil sonunda insaatini bitirmeyi, 2022 yili içerisinde de hizmete açmayi planliyoruz. Temel amaci, ülkemize siginan siginmacilara yönelik proje, büyük hizmetler saglayacagi için bizi mutlu ediyor. Bu projemizin ayri bir özelligi de Avrupali dostlarimizla is birligi içinde ve tamamen hibe kapsaminda yapilmasi. Bu projenin güzel neticelendirilmesi, diger projeler içinde ön açici olacaktir. Bu proje, daha yeni açilimlara kapi aralayacagindan dolayi sevinçliyiz."

- "Artik sevk eden degil sevk alan bir hastane olacagiz"

Dörtyol Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Adem Takis da hastanenin temelinin 2 yil önce atildigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Hastanemiz 3 bloktan olusmaktadir. 90 poliklinik odasi, 33 yatakli 3 basamakli yogun bakim ünitesi, 20 yatakli 3 basamakli yeni dogan yogun bakim ünitesi ile 4 yatakli çocuk yogun bakim ünitesi bulunuyor. Ayrica her biri 36 metrekareden olusan banyo ve tuvaleti bulunan 88 tek kisilik, 47 çift kisilik 5 yildizli otel konseptinde hasta odasi, 8 sancili dogum ve lohusa odasi bulunmaktadir. Yeni hastanemizle artik sevk eden degil sevk alan bir hastane olacagiz."

Konusmalarin ardindan davetliler ve protokol üyeleri, yeni hastane binasi insaatinda incelemede bulundu.

AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, Inceleme sonrasinda, 1980'li yillardan kalma Dörtyol Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapmanin mutlulugunu yasadiklarini aktararak, "Amacimiz, göç alan bölgelerimizin altyapilarinin güçlendirilmesine destek olmak. Bu hastanenin hizmete girmesiyle daha fazla kapasite, daha kaliteli hizmet ve daha fazla uzmanliklar olacak. Hem ev sahibi hem de misafir topluluklarin tamamina hizmet verecek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA