Esinden Siddet Gördügünü Iddia Eden Derya Yavuzyigit Açiklamasi

Sakarya’nin Karasu ilçesinde ikamet eden Derya Yavuzyigit, esi R.Y.’den evlendigi ilk günden bu yana siddet gördügünü iddia etti. Yaklasik bir buçuk yildir bosanma sürecinin devam ettigini belirten Yavuzyigit, “Bana yardim edin. Ben yasamak istiyorum” diyerek yetkililere seslendi. Yavuzyigit’in sosyal medya üzerinden iddialarina yönelik yaptigi paylasim ise kisa sürede destek paylasimlari aldi.

Esinden Siddet Gördügünü Iddia Eden Derya Yavuzyigit Açiklamasi
Alti yildir evli oldugu esinden evliliginin ilk gününden bu yana siddet gördügünü iddia eden ve Karasu ilçesinde ikamet eden Derya Yavuzyigit, esinden bosanmak için yaklasik bir buçuk yildir verdigi mücadeleye degindi. Fiziksel ve psikolojik siddetlerinin devam ettigini ifade eden üç çocuk annesi Derya Yavuzyigit, “Bir buçuk yildir bosanma asamasindayiz, ayri yasiyoruz. Aramizda sürekli davalar, darp, sikayet, tehdit var. Çocuklarimi alip verdigim zamanlarda bunu sürekli yasiyorum. Bana vuruyor, elinde telefon varsa telefon atiyor. Sürekli bir fiziksel siddete de ugruyorum. Psikolojik siddet zaten hiç bitmedi, devam ediyor da. Esim beni her defasinda tehdit ediyor. Mahkememiz devam ediyor. Davayi ben açtim. Çekismeli bir dava. Erkek kardesimle yasiyorum. Esimin hiçbir katkisi olmadan tamamen aile destegiyle yasiyorum. Ama esim yine de anlamiyor ve beni sürekli rahatsiz edip tehdit etmeye devam ediyor. Sürekli psikolojik bir baski içerisindeyim” dedi.



Dayak yedigimde yalin ayak karakola gittim

“Giyimimden gittigim yere kadar hala bana karismak istiyor” diyen Derya Yavuzyigit, “Benim giyimimden gittigim yere kadar hala karismak isitiyor. Mesela, pantolon giyip disari çiktigimda, ‘Neden pantolon giydin?’ diye basliyor ve sonrasinda, ‘Seni öldürecegim. Senin sonun ölüm olacak. Benim elimden öleceksin. Böyle anne olacagina, olmasin’ diyor. Tehditler de bu sekilde devam ediyor” ifadelerini kullandi. Bir buçuk yil önce evde dayak yedigi anda kaçtigini belirten Yavuzyigit, “O halde karakola yalin ayak gittim ve ilk davami bu sekilde açtim. Bu olayin ardindan ve daha sonrasinda da darp raporlari aldim. Sosyal medyada yaydigim olay ise 3-4 gün önce yasandi. Bu esnada da kapimi delik desik yapti” seklinde konustu.



Devlet büyüklerinin bana yardim etmelerini istiyorum

Dört gün önce esinden sikayetçi olduguna ve uzaklastirma karari talep ettigine de deginen Derya Yavuzyigit, “Uzaklastirma karari sadece hakaret üzerine verilmis. Uzaklastirma vermemisler. Ben de buna dayanamayarak internet üzerinden böyle bir paylasim yapmak zorunda kaldim. Bugün tekrar bir dosya açildi. Ifademi verdim. Videoyu delil olarak gösterdim. Daha önceden defalarca uzaklastirma aldim. Ama zaten uzaklastirma alsam da ihlal ediyor. Ihlal ettigini kanitladigimda bu dosya sonrasinda kovusturmaya yer olmadi diyerek bitiriliyor. Uzaklastirma da ihlaller de bir sonuç vermiyor. Ben artik devlet büyüklerinin bana yardim etmelerini istiyorum. Bana yardim edin. Ben yasamak istiyorum. Üç çocugumla herkesin yasadigi gibi normal bir hayat yasamak istiyorum. Ama esim bana bu izni vermiyor, bunu yapamiyorum” diye konustu.



Çocuklarim korktu ve koltuk arkasina saklandi

Esinin kendisinden bosanmayi kabul etmedigini de söyleyen Derya Yavuzyigit, “Çocuk velayetimiz de çekismeli geçiyor. Beni hala o evdeymisim gibi yasatmak istiyor. Onun yasaklari, kurallari nasilsa o sekilde yasamami istiyor” ifadelerine yer vererek, sosyal medya hesabinda yaptigi paylasim ile ilgili de açiklama yapti. Yavuzyigit, “O gün çocuklari getirmisti. Ben de evimin önüne indim almak için. Bas örtüm de geriden bagliydi. Bu yüzden küfür etmeye basladi.

O bagirmaya baslayinca biz hemen eve kaçtik. Çocuklarla birlikte binaya kostum ve dis kapiyi kapattim. Baskalarinin ziline basarak açtirmis kapiyi. Böyle bir seyi yapacagini tahmin ettigim için kapiyi kilitledim. Böyle bir seyi bekliyordum. Çünkü sinirlenince kendi hakimiyetini kaybeden bir insan. Kapiya dayandi ve açmami söyledi.

Sonrasinda kapimin yan tarafinda insaattan kalan fayanslar vardi. Vuracak hiçbir sey bulamayinca onlarla kapima vurmaya basladi.

Kapimi deldi. Kilit yerine sürekli vurarak kapimi açmaya çalisti. O an korktum. Herkes polisi aradi. Polis gelene kadar devam etti. Ben de portmantoyu çekip çocuklarla kendimi odaya kilitlemek zorunda kaldim. Çocuklarim da korktu, agladi ve koltuklarin arkasina saklandi. Çocuklarim herhangi bir zamanda bir kapi zilinin sesini duysa koltuklarin arkasina saklanip, ‘Anne delikten bak, kimin geldigini gör’ diyorlar. Benim ve çocuklarimin bunlari yasamaya hakki yok” dedi.



Bir seyleri dayatirdi ve sonunda siddet uygulardi

Bir buçuk yildir sesini duyuramadigi ve her hafta esiyle sikintilar yasadigini vurgulayan Yavuzyigit, “Bosanmayi kabul edecegini söylediginde önüme sart koyuyor. ‘Çocuklari bana vereceksin. Bu eve nasil geldiysen öyle gideceksin. Asla sana çocuklari vermem. Tek basina gideceksin. Ancak bu sekilde ayrilirsin’ diyor. Çocuklarla birlikte ondan ayri yasayacaksam da, ‘Ben nasil istiyorsam o sekilde yasayacaksin. Benim sinirlarim disina çikmayacaksin’ diyor. Sürekli onun dedigi olacak. Sürekli bir psikolojik baski ortada. Evliligimin süresince de bu böyle oldu. Sürekli bir seyleri dayatirdi ve sonunda siddete basvururdu” ifadelerini kullandi. “Kendi adima bu süreç için çok geç kaldigimi ve benim için geç kalindigini düsünüyorum” diyen Derya Yavuzyigit, “Buradan herkese de sesleniyorum. Gerçekten korkmayin. Yapacak olan her türlü yapar. Geç kaldigim için pismanligini yasiyorum. Daha önce çocuklarimi o evden kurtarmaliydim, diyorum simdi” diye konustu.



Davanin sonuçlanmasini bekliyor

Evinden tek basina çikip bir yere gidemedigini belirten Yavuzyigit, “Disari çiktigimda korkarak çikiyorum. Sosyal medyada paylasim yapamiyorum. Nerede paylasim yapsam hemen oraya aninda geliyor. Sürekli beni tehdit ediyor. Yolda beni gördügünde üzerime araba sürüyor. Küfür ediyor. Sürekli insanlarin içinde beni rezil ediyor” seklinde konustu.

Son bir hafta içerisinde açtirdigi dava dosyalarina da deginen Yavuzyigit, korkuma talebinde bulundugunu ve kararin sonuçlanmasini bekledigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA