Dikili Belediyesi'nin Arsa Satisina Vatandaslardan Tepki Geldi

Izmir’in Dikili Belediyesi tarafindan Islamlar Mahallesi’nde bulunan arsalari satisa çikarmasina mahalle halki tepki gösterirken, Mahalle Muhtari Behçet Çetin, 1 Temmuz Persembe günü satis ihalesinin yapilacagi yerde protesto gösterisi yapacaklarini söyledi.

Dikili Belediyesi'nin Arsa Satisina Vatandaslardan Tepki Geldi
Izmir’in Dikili ilçesi Islamlar Mahallesi’nde yasayan vatandaslar, Dikili Belediyesi tarafindan 20’ye yakin köy arsasinin satisi çikarilmasina tepki gösterdi. Mahalle sakinleri ihalenin iptal edilmesi için tepkilerini alkislar ile protesto ederek gösterirken, buralar bizlere atalarimizdan miras kaldi diyen yöre köylüsü, “Gençlerimiz yarin bir gün buralara dönüp yuva kurmak istediklerinde yer bulamayacaklar. Buralar bizim güvencemiz. Dedelerimiz bize birakti, bizde çocuklarimiza birakmak istiyoruz. Bu kararda bir an önce vazgeçin” sözleriyle belediyenin kararina tepki gösterdi.

“Itirazlarimizi CHP’li milletvekillerine de ilettik”

Köy arsalarinin 1 Temmuz Persembe günü satis ihalesinin yapilacagi yerde protesto gösterilerinde bulunacaklarini belirten Islamlar Köyü Muhtari Behçet Çetin, “Arsalarimiz Büyüksehir Yasasi ile belediye geçti ve belediye bunlari ihale ile satmaya basladi.

Biz bu satislarin olmamasi için itiraz ettik. Itirazlarimizi CHP’li milletvekillerine de ilettik. Bu araziler 400, 500 bin liraya satiliyor. Köylünün almasi imkânsiz. Biz arsalarimizin satilmasini istemiyoruz. Satisin gerçeklestirilecegi yere vatandaslarimizla birlikte gidip protesto edecegiz. Bütün vatandaslarimizi da davet ediyoruz” dedi.



“Köyün gençleri simdi ne yapacak?”

Islamlar sakini Hulusi Akin ise, “Bu arsalar köy tüzel kisiligimiz degismeden önce, köyümüzün bütçesi tarafindan hazirlandi. Plan, projeler bizim cebimizden çikti. Belediyenin cebinden çikmadi. Köyün gençleri simdi ne yapacak? Nereye ev yapacak? Ayrica belediyenin aldigi yeni kararla buralara bundan sonra tas evler yapmamiz isteniyor. Köylünün lüks ev yapacak gücü mü var? Burasi tatil köyü mü?” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA