Dalaman'da Ormanlik Alana Siçrayan Yanginin Basladigi Fabrika Mühürlendi

Sogutma çalismalari devam ediyor.

Mugla'nin Dalaman ilçesinde, tarim alanlari ve ormanlik alana siçrayan yanginin basladigi fabrika mühürlendi.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginca Çevre Izin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edilerek kapatilan ve 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezasi uygulanan fabrikada yürütülen sogutma çalismalari sürüyor.

Mugla Büyüksehir Belediyesi ile Dalaman Belediyesi zabita ekipleri, kapatilan fabrikayi mühürledi.

Dalaman Kaymakami Ali Güldogan, düzenledigi basin toplantisinda, Bakanligin karari dogrultusunda isletmenin faaliyetinin durduruldugunu, adli ve idari tahkikatin devam ettigini söyledi.

Mugla Çevre ve Sehircilik Müdürü Ömür Özdil, Bakanlik ekiplerince yapilan denetimde, isletmede, cam kiriklari, kagit, karton, plastik ve benzeri atiklarla, boya kutulari, pil ve batarya gibi tehlikeli atiklarin bir arada daginik bir sekilde depolandiginin tespit edildigini belirtti.

Dalaman Belediye Baskani Muhammet Karakus da bugün itibariyla mühürleme isleminin bittigini söyledi. Bir daha böyle bir sikintinin yasanmamasini temenni eden Karakus, "Dalaman halki bir, iki gün daha dumanla karsi karsiya gelebilir. Hizli bir sekilde çalismalar devam ediyor." dedi.

Dalaman ilçesinde plastik atik deposunda 26 Haziran'da çikan ve rüzgarin etkisiyle tarim arazileriyle ormanlik alana siçrayan yanginda 3 hektar ormanlik alan zarar görmüstü. ???????Çevre ve Sehircilik Bakanliginca fabrika kapatilmis, isletme hakkinda Çevre Kanunu kapsaminda Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunulmustu.
Kaynak: AA