Mardin Valisi Demirtas, Esnaf Ile Bir Araya Geldi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren esnaf odalari baskanlari ve tekstilci esnafiyla bir araya gelerek görüs ve taleplerini dinledi.

Büyüksehir Belediyesi toplanti salonunda gerçeklesen görüsmeye Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ömer Özel, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mahsum Özmen ve tekstilci esnafi katildi.

Görüsmede Nusaybin ilçesinde gerçeklesen yatirimlara deginen Vali Demirtas, huzur ve sükunetin saglandigi ilçeyi bir cazibe merkezi haline getirmek için Organize Sanayi Bölgesi basta olmak üzere ciddi bir yatirim atagi hazirliginin oldugunu söyledi.

Nusaybin'in tekstil sektöründe son zamanlarda yatirimcilarin gözde noktalarindan biri olmaya basladigini belirten Demirtas, söyle konustu:

"Devletimizin bölgemize sagladigi pozitif tesviklerle birlikte gerek yerli gerekse de yabanci yatirimcilarin sehrimizde ciddi girisimleri bulunuyor. Nusaybin bizim için önemli bir ilçedir. Ilçemizde çesitli projeleri hayata geçirirken bazi projelerimizin planlanmasinda sona geldik. Organize Sanayi Bölgesi kazandirmaya yönelik girisimlerimiz sürüyor. Tarihi kapali çarsidaki restorasyon ve çevre düzenlemesi çalismasi devam ediyor. Millet Bahçesi yani sira ilçemizin ihtiyacina cevap verecek modern bir otogar da insa etmeyi planliyoruz. Trafigi rahatlatmak adina da yol yapim çalismalarimiz olacaktir."

Egitim ve saglik alaninda planlanan yatirimlarda çalismalarin kisa süre içerisinde baslanacagini animsatan Vali Demirtas, "Vatandaslarimizin uzun süredir bekledigi Nusaybin Meslek Yüksekokulu ile Agiz ve Dis Sagligi Merkezinin temellerini atmak için hazirliklarimiz basladi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA