Erzurum'da Çocuklar Yaz Spor Okullarina Kavusuyor

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil: 'Gençlik ve Spor Bakanligi ailesi olarak ücretsiz yaz spor okullari için sehirde 62 spor tesisimiz ile gençlik merkezlerimiz hazir ve kapilarimiz sürekli açik. Yeter ki sizler spor yapin ve çevrenizdekileri spora tesvik edin'

Erzurum'da, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün "Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari" törenle açildi.

Yakutiye Spor Salonunda düzenlenen açilis programi, seremoni dizilisi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil, programda yaptigi konusmada, 2020-2021 egitim-ögretim yilinin sona ermesiyle çocuklarin yaz aylarinda vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanismalarini saglamak amaciyla spor okullarinin açildigini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanliginin spor okullarini ayni anda baslattigini ifade eden Taskesenligil, "Geçen yil Kovid-19 dolayisiyla yaz spor okullarini baslatamamistik ama yine de çesitli projelerle halkimizi, gençlerimizi ve çocuklarimizi sporsuz birakmadik." dedi.

Taskesenligil, çocuklari ve gençleri yeniden spor salonlariyla bulusturduklarini anlatarak, söyle devam etti:

"Gençlik ve Spor Bakanligi ailesi olarak ücretsiz yaz spor okullari için sehirde 62 spor tesisimiz ile gençlik merkezlerimiz hazir ve kapilarimiz sürekli açik. Yeter ki sizler spor yapin ve çevrenizdekileri spora tesvik edin. Erzurum nüfus yogunluguna bakildiginda lisansli sporcu sayisi bakimindan ülkemizin önde gelen illeri arasindadir. Ilimizde 70 bine yakin lisansli sporcu, 20 bin dolayinda da faal sporcu bulunmaktadir. 2011 Dünya Üniversitelerarasi Kis Spor Oyunlari ile birlikte 2017 EYOF'ta basarili bir sekilde ev sahipligi yapmis olan sehrimiz, tam bir spor sehri ve kis turizm kentidir. Spor aktivitelerinin çocuklarimizin ruh sagligina ciddi katki saglayacagi bilinmektedir. Artik bilgisayar çaginda çocuklarimizin en yakin arkadasi maalesef sanal arkadaslari. Bunlardan da çocuklarimizi kurtarmamiz gerekiyor."

Halk oyunlariyla devam eden program, spor branslarindaki gösteri ve ödül töreniyle sona erdi.

Programa, Aziziye Kaymakami Metin Baskin, Yakutiye Kaymakami Murat Öztürk, Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, Tarim ve Orman Il Müdürü Osman Akar, sporcular ve veliler katildi.
Kaynak: AA