Ece Seçkin Ve Haluk Levent Kocaeli'nin Yaz Nesesine Ortak Olacak

Kocaeli’nin 12 ilçesini kapsayarak vatandaslari kültür, sanat ve eglenceyle bulusturacak yaz nesesi etkinliklerinde, Ece Seçkin ve Haluk Levent konserleri eglenceli anlari doruga ulastiracak.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi yaz aylarinda kentin 12 ilçesinde bir dizi kültür ve sanat etkinligi düzenleyecek. Kültür, sanat eglence hayatin içinde olacak. Temmuz, Agustos ve Eylül aylarina damgasini vuracak olan etkinlikler kapsaminda yerel ve ünlü sanatçilarin katilacagi konserler, çocuklar için tiyatro ve bilim gösterileri, sokak eglenceleri, sergiler, atölye çalismalari ve sanatsal faaliyetler gerçeklestirilecek. Etkinlikler; ilçelerin park, bahçe ve kültür alanlarinda yapilacak. Vatandas odakli bir anlayisla yapilacak etkinliklerde, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi’na bagli olan sube müdürlükleri kendi çalisma alanlariyla ile ilgili alanlarda atölye çalismalari düzenleyecek.

Etkinlik günlerinde alanlarda çocuklar için sokak oyunlari ve pandomim gösterileri düzenlenecek. Palyaçolar ve jonglörler de çocuklarin nesesine ortak olacak. Sehir Tiyatrolari Sube Müdürlügü ise oyunlarini çocuklar için sahneleyecek. “Kocaeli’de Yaz Nesesi, Sen de Gel” adi altinda düzenlenecek olan etkinlikler, 3 - 4 Temmuz tarihlerinde Karamürsel ilçesinden baslayacak. Karamürsel sahilinde 3 Temmuz Cumartesi günü birbirinden eglenceli faaliyetler gerçeklestirilecek.

Yaz Nesesi’nin ilk konserini ise pop sanatçisi Ece Seçkin verecek. Seçkin, en güzel sarkilarini Karamürselliler için söyleyecek. Konser öncesinde ise, Karamürsel Sahili’nde, Kültür Sosyal Isler Dairesi Baskanligi’na bagli Müzeler, Yaygin Egitim Sube Müdürlügü KO-MEK, Sehir Tiyatrolari, Turizm ve Dogal Yasam Alanlari ve Kültür Sanat ve Konservatuvar Sube Müdürlüklerinin atölyelerinden olusan stantlar kurulacak. Alan etkinlikleri ögleden sonra baslayacak.

Karamürsel Sahili’ndeki ikinci gün etkinlikleri, ayni zamanda Karamürsel’in düsman isgalinden kurtulusunun yildönümü olan 4 Temmuz günü yapilacak. Etkinlikler bu güne özel olarak daha da anlamli olacak. Ögleden sonra alandaki atölyelerde çocuklar ve vatandaslar için eglenceli etkinlikler gerçeklestirilecek. Aksam saatlerinde ise pop müzigin sevilen ismi Haluk Levent sahne alacak ve birbirinden güzel sarkilarini Karamürselliler ve kurtulus günü için söyleyecek.

Yaz etkinlikleri, Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi bünyesine bagli; Kültür Sanat ve Konservatuvar, Müzeler, Yaygin Egitim Sube Müdürlügü KO-MEK, Sehir Tiyatrolari ile Turizm ve Dogal Yasam Alanlari Sube Müdürlükleri tarafindan yapilacak. Bu kapsamda; Müzeler Sube Müdürlügü’ne bagli olan Bilim Merkezi özellikle çocuklar tarafindan sevilerek izlenen Bilim Showlariyla etkinliklere renk katacak. Yine Müzeler Sube Müdürlügü’ne bagli olan Kagit Müzesi de kagit yapimi atölyesi ile görev alacak.

Organizasyon boyunca aksam saatlerinde etkinliklerin gerçeklestirilecegi alanda, ünlü ve yerel sanatçilar Kocaelilerle bulusacak.
Kaynak: İHA