Çanakkale Çevre Ve Sehircilik Müdürlügünden Sahilde Kaçak Oldugu Iddia Edilen Yapiya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Söz konusu yeni yapinin kaldirilmasi için ilgili idare bilgilendirilmistir ve yapi kayit belgesi degerlendirme komisyonu karari kapsaminda hukuki islemler baslatilmistir' 'Bahse konu alandaki iskele ile ilgili müdürlügümüz arsivinde yapilan incelemelerde herhangi bir izin talebi olmadigi tespit edilmis olup kaçak iskele için tutanak tutularak ilgili idarelere gerekli islemlerin yapilmasi için gönderilmistir'.

Çanakkale'nin Ayvacik ilçesi Assos bölgesi sahilinde kaçak yapildigi iddia edilen plaj tesisiyle ilgili hukuki islem baslatildigi bildirildi.

Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünden yapilan açiklamada, ilçeye bagli Sazlialti mevkisinde bulunan yapiyla ilgili çalismalarinin 27 Mayis'ta mühürlenerek durduruldugu belirtildi.

Açiklamada, yapinin, 3621 sayili Kiyi Kanunu kapsaminda ilk 50. metrede olmasi (mevcut haliyle yapilasmanin mümkün olmadigi alan), 2863 sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu kapsaminda da 2. Derece Dogal Sit Alani'nda kalmasi sebepleriyle aykirilik teskil ettigi aktarildi.

Imar Kanunu'nun ilgili maddesi kapsaminda drone ve uydu görüntüleri üzerinden yapilan incelemelerde söz konusu yeni yapiya ait yapi kayit belgesinin bulunmadigi ifade edilen açiklamada, "Ayni noktada daha önce bulunan eski yapiya ait yapi kayit belgesinin bulundugu ve bu yapinin ilgilisi tarafindan yikilarak mevcut yeni yapinin yapildigi (söz konusu yeni yapi kiyida ve ilk 50 metrede kalmaktadir) tespit edilmistir." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, Yapi Kayit Belgesi Degerlendirme Komisyonunca eski yapiya ait yapi kayit belgesinin iptal edildigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Söz konusu yeni yapinin kaldirilmasi için ilgili idare bilgilendirilmistir ve yapi kayit belgesi degerlendirme komisyonu karari kapsaminda hukuki islemler baslatilmistir. Ayrica bahse konu alandaki iskele ile ilgili müdürlügümüz arsivinde yapilan incelemelerde herhangi bir izin talebi olmadigi tespit edilmis olup kaçak iskele için tutanak tutularak ilgili idarelere gerekli islemlerin yapilmasi için gönderilmistir."
Kaynak: AA