Altinin Gram Fiyati 498 Lira Seviyesinden Islem Görüyor

Çeyrek altin 815 lira, Cumhuriyet altini 3.335 liradan satiliyor

Altinin gram fiyati, güne yükselisle baslamasinin ardindan 498 lira seviyesinde islem görüyor.

Dün altinin ons fiyati ve dolar kurundaki düsüsün etkisiyle 496,6 liraya kadar gerileyen altinin gram fiyati, günü önceki kapanisin yüzde 0,9 altinda 497,1 liradan tamamladi.

Altinin gram fiyati, bugüne ise yükselisle baslamasinin ardindan saat 10.30 itibariyla önceki kapanis seviyesine göre yüzde 0,3 artisla 498,2 liradan islem görüyor. Ayni dakikalarda çeyrek altin 815 lira, Cumhuriyet altini da 3.335 liradan satiliyor.

Altinin ons fiyati ise dün yüzde 0,2'lik düsüsle 1.778,2 dolardan kapanmasinin ardindan su dakikalarda önceki kapanisin yüzde 0,2 altinda 1.775 dolardan alici buluyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda görülen delta varyantinin yayilimina iliskin endiselerin risk istahini azalttigini belirterek, dolara olan talebin artmasinin ise bugün altinin ons'unda düsüs yasanmasini beraberinde getirdigini söyledi.

Enflasyon ve faiz artiriminin zamanlamasina dair belirsizliklerin sürmesi ile altinin ons fiyatinin 1.770-1.790 bandinda seyretmeye devam ettigini aktaran analistler, bandin hangi yönde kirilacaginin ise bundan sonraki seyir açisindan önem tasidigini kaydetti.

Bugün Almanya'da enflasyon, Avro Bölgesi ve ABD'de tüketici güven endeksi verilerinin izlenecegini bildiren analistler, Avrupa Merkez Bankasi Baskani Christine Lagarde ve ABD Merkez Bankasi yetkililerinin açiklamalarinin ise sözle yönlendirmelerin devami açisindan önemli olacagini ifade etti.
Kaynak: AA