Yesil Alanda Rekor Kiran Kocasinan'a Yeni Parklar

Kocasinan Belediyesi, daha yesil Kocasinan çalismalari kapsaminda ilçenin dört bir yanina yeni ve farkli parklar yapiyor. Dünya standartlarinin üstünde bir ‘Yeni Kocasinan’ insa ettiklerini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yapilan hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar 15 metrekareye ulastigini ve yeni parklarla yeni bir rekor elde edeceklerini vurguladi.

Yesil Alanda Rekor Kiran Kocasinan'a Yeni Parklar
Ilçenin yesil dokusunun zenginlestirildigini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in parklariyla birlikte yesillendigini ve daha da güzellestigini vurgulayarak, parklarin çocuk ve yetiskinlerin günlük yasaminin bir parçasi olduguna dikkat çekti. Yesil alanlara, parklara, çocuk oyun ve spor gruplarina büyük önem verdiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü: “Daha yesil ve daha yasanabilir bir Kocasinan için çalismalarimizi artirarak sürdürüyoruz. Mahallelerimizin arasinda irili ufakli her türlü park alanlarimizi yeniledik ve Kocasinan’in dört bir yaninda parklar yapiyoruz. Yaptigimiz parklarla Kocasinan’i yesile bürünmüs bir ilçe haline getiriyoruz. Özellikle daha fazla park ve yesil alanlar olusturarak, ilçeyi sosyal alanlar düzeyinde dünya normlarinin üzerine çikarttik. 5 yilda toplam 2 milyon 68 bin metrekare yesil alani Kocasinan’imizin hizmetine sunduk. Park yapim çalismalari kapsaminda güzel ilçemizi, 35 milyon 421 bin Türk Lirasina mal olan toplam 5 milyon 852 bin 405 metrekare yesil alana ulastirdik. 6 yilda toplam 520 bin agaci toprakla bulusturduk. Bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yaptigimiz hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar 15 metrekareye ulasmistir. Dünya standartlarinin üzerine çikmamiza ragmen bunu kendimiz için yeterli görmeyerek, daha yesil bir Kocasinan için gayretimizi devam ettiriyoruz. Mahallelerimize yeni yapilan parklarimiz; 7’den 70’e herkesin rahat bir sekilde spor aktivitelerini gerçeklestirebilecekleri çok fonksiyonlu, kapsamli, eglenme, dinlenme ve sohbet mekanlarina sahip parklardir. Bütün gayretimiz, çabamiz, bölge sakinlerine daha mutlu olacaklari bir ortam hazirlamak içindir. Simdiden parklarimiz, Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayirli olsun.”

“Yapilan her bir çalisma daha güzel bir Kocasinan içindir.” diyen Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in daha da güzellesmesi için yeni parklar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA