Uzmanlara Göre Dügünden 1 Ay Önce Saç Ekimi Yaptirilabilir

1 Temmuz itibariyle baslayacak olan yeni kademeli normallesme tedbirleriyle birlikte, dügünlerde olan kisitlamalarda kalkti. Bu kisitlamanin kalkmasiyla evlilik hazirliginda olan bir çok erkek, "Dügün öncesi saç ekimi yapabilir miyim?" sorusunun yanitini ararken, Saç Sorunlari ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, "Evlilik hazirligi yapan çiftler için, estetik görünümde büyük rol oynayan saçlarin nasil göründügü de önem kazaniyor. Bu nedenle birçok erkek dügün öncesi saç ekimi yaptiriyor. Dügünden 1 ay önce yaptiracaginiz saç ekimi uygulamasi ile istediginiz görünüme kavusabilirsiniz" dedi

Uzmanlara Göre Dügünden 1 Ay Önce Saç Ekimi Yaptirilabilir
Son yillarin tercih edilen estetik uygulamasi olan saç ekiminin, evlilik hazirliginda olan çiftler arasinda daha fazla tercih edilen bir islem haline geldigini belirten Özel Demiderm Poliklinigi Saç Sorunlari ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, "Dügün günü çekilecek olan fotograf ve videolar çiftler tarafindan ömür boyu saklanacak en önemli hatira. Fotograflarda daha güzel çikmak isteyen çiftler, dügün öncesi çift estetigine basvuruyor. Evlilik hazirligi yapan çiftler için, estetik görünümde büyük rol oynayan saçlarin nasil göründügü de önem kazaniyor. Bu nedenle birçok erkek dügün öncesi saç ekimi yaptiriyor. Dügünden bir ay önce yaptiracaginiz saç ekimi uygulamasi ile istediginiz görünüme kavusabilirsiniz" dedi.



Tirassiz saç ekimi

Erkekler ve kadinlar tarafindan günümüzde saç estetigi adina tercih edilen saç ekim operasyonlarinin özellikle evlilik hazirligi yapan çiftler tarafindan daha fazla tercih edildigini belirten Gülgör, "Sadece evlilik için degil; özel günler, törenler gibi vb. için talep edilmektedir. Saç ekimi operasyonlari cinsiyet gerekmeksizin uygulanan bir yöntemdir. Dügün öncesi yaptirmak isteyenler için özellikle 1 ila 1.5 ay öncesinden bu islemi sonuçlandirmalidirlar. Tirassiz saç ekimi bu özel günler için kurtarici görevi görmektedir. Tirassiz saç ekimi yaptirmak isteyenler saçlarini kesmelerine gerek yoktur" diye aktardi.

Erkeklerde estetik ilgi artti

Teknolojinin de yardimiyla özellikle ameliyatsiz yöntemlerin gelismesinin erkekler arasinda da estetik müdahale ve operasyonlarin artmasina neden oldugunu belirten Gülgör, "Günümüzde erkeklerin en çok tercih estetik müdahaleler arasinda saç ekimi gelmektedir” dedi.

Saç ekimi öncesi ilk asamada saç folüküllerinin alinacagi bölgenin tespit edilmesi gerektigini belirten Gülgör, "Saglikli fölüküller cerrah ekip tarafindan seçilerek planlama yapilmasi ve alinmasidir. Ekilmeye hazir hala gelen foliküller transfer islemine alinir. Diger islemlere nazaran daha çok emek ve zaman isteyen bir islemdir. Mevcut saçlarin arasina girilerek yapilan sikilastirma islemleri hastanin dogal görünümünü saglar. Ön saç çizgisi dogru planlandiginda operasyon basari ile sonuçlanir. Operasyon sonrasi ertesi gün pansuman yapilir. Operasyon sonrasi 4’üncü gün ilk yikama ve 10’uncu gün son yikama yapilarak kisi rutin hayatina hemen dönebilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA