Milli Savunma Bakani Akar, Türkiye'nin Biskek Büyükelçiligini Ziyaret Etti

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldigi Kirgizistan’da Türkiye’nin Biskek Büyükelçiligini ziyaret etti.

Milli Savunma Bakani Akar, Türkiye'nin Biskek Büyükelçiligini Ziyaret Etti
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, resmi ziyarette bulunmak üzere Kirgizistan’in baskent Biskek’e geldi. Manas Uluslararasi Havalimani’nda Savunma Bakan Yardimcisi Akilbek Ibrayev, Türkiye’nin Biskek Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan ve diger yetkililer tarafindan karsilanan Akar’a havalimaninda Kirgiz adetlerine uygun olarak yöresel ekmek ikram edildi. Bakan Akar, daha sonra Türkiye’nin Biskek Büyükelçiligini ziyaret etti. Büyükelçi Ahmet Sadik Dogan’dan çalismalara iliskin bilgi alan Akar, Büyükelçilik Seref Defteri’ne sunlari yazdi:

“Resmi görüsmeler yapmak üzere ata vatan topragi Kirgizistan’a bulunmaktan ve Biskek Büyükelçiligimizi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Köklü tarihi ve kardeslik baglari bulunan Türkiye ile Kirgizistan arasinda basta siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri alanlarda olmak üzere çok boyutlu ve stratejik iliskiler bulunmaktadir. Biskek Büyükelçiligimizin çalismalari da iki kardes ülke arasindaki bu iliskilerin gelismesine önemli katkilar saglamaktadir."
Kaynak: İHA