Italya Basbakani Draghi, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Görüstü

Italya Basbakani Mario Draghi, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile bir araya geldi.

Italya’nin ABD ile ortaklasa gerçeklestirdigi ve 80'i askin ülke ile uluslararasi organizasyondan temsilcilerin hazir bulundugu DEAS'la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu Bakanlar Toplantisi ve G20 Disisleri Bakanlari Toplantisi için Avrupa turunun üçüncü ayagi için Italya’da bulunan Blinken, Draghi tarafindan kabul edildi.

Italya Basbakanligindan yapilan yazili açiklamada, Draghi-Blinken görüsmesinde, iki ülke iliskilerinden transatlantik iliskilere, Avrupa Birligi ve ABD arasinda yenilenen güçlü sinerji ve is birligi atmosferini somut olarak insa etme ihtiyacina odaklanildigi belirtildi.

Açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ile mücadele basta olmak üzere güçlü sosyoekonomik toparlanmanin saglanmasi ve iklim degisikligiyle mücadele gibi temel küresel zorluklarin görüsüldügü kaydedildi.

Görüsmede ayrica önemli uluslararasi krizlerin ele alindigi, Libya ve Akdeniz bölgesindeki istikrarsizliga özel önem verildigi ifade edildi.

Blinken, bu sabah saatlerinde Roma'ya komsu Vatikan Sehir Devleti’ne geçerek, burada Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baskani Papa Franciscus tarafindan kabul edildi.

Kaynak: AA