Genç Yasinda Kaybettigi Kolu Için Adalet Istiyor

Bursa’da lise ögrencisi, koyunlarina bakmak için çalistigi is yerinde slaj makinasinda kolunu kaybetti.

Genç Yasinda Kaybettigi Kolu Için Adalet Istiyor
Orhaneli ilçesinin Göynükbelen köyünde yasayan Yunus Emre Zirtlan (16), pandemi sebebiyle kapali olan okulundan bos kalan zamanlarinda aile bütçesine katki saglamak için bir ailenin koyunlarina bakmak için ise basladi.

Genç adam, Mustafa G. ve oglu Serdal G’nin koyunlarina bakmaya basladi.

Iddiaya göre, aile, anlasmanin disinda, genç adami slaj makinasinda çalistirdi. Daha önce hiç bu makinada çalismamis olan Zirtlan, kolunu makinaya kaptirdi. Olay yerine çagrilan ambulansla Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesine kaldirildi. Burada yapilan operasyonla genç adamin kolu omuzundan kesildi.

Hayatinin baharinda kolunu kaybeden lise ögrencisi, tecrübesi olmadigi halde slaj makinasinda çalistirip kolunu kaybetmesine sebep olan aileye tazminat davasi açti. Kazadan bir hafta sonra tazminat davasi açmaya hazirlandigi ailenin hayvanlari baska bir kisiye satmasi genç adami daha da üzdü. Kopan koluna ragmen hayata simsiki sarilan ve alacagi tazminatla kendine kol nakli yaptirmayi hedefleyen genç adalet istiyor. Yunus Emre Zirtlan, isverenler hakkinda sigortasiz bir sekilde yanlarinda çocuk ve genç isçi çalistirmaktan SGK’ya sikayette bulundu.

Basindan geçenleri anlatan Yunus Emre Zirtlan, "Ben Orhaneli Ahmet Necati Yilmaz Meslek Lisesi’nde okuyorum. Ayni köyde yasayan Gökçen ailesi benimle çalisir misin diye teklifte bulundu. Ben de kabul ettim. Ben bu ailenin 2 ay koyunlarina baktim. Ben bu aileyle sadece hayvanlarina bakmak için anlastim. Beni anlamama ragmen slaj isinde çalistirdilar. Kolumu makinaya kaptirdim. Hemen ambulansi aradilar, beni Uludag Üniversitesi Tip Fakültesine sevk ettiler. Burada yapilan operasyonla kolumu kestiler. Kolum koptuktan sonra aile bir defa ziyaretime geldi. Ben sikayetçi olunca bir daha hiç gelmediler. Ben kolumu kaybettim, bunun bedelini tazminat olarak istiyorum. Davayi açtik. Ben karsi tarafin mallarini kaçirdigini duydum. Hayata küsmedim, hayatima kaldigim yerden devam edecegim. Hayallerim var" dedi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Serdal G. ise, "Ben Yunus Emre’yi yanimda çalistirmadim. O bana yardim etmek için geliyordu. Benden borç almislardi. Borcu ödemek için yardima geliyorlardi. Üzerimden mallari kaçirmadim. Hayvanciliktan para kazanmadigim için koyunlarimi baska birine sattim" seklinde konustu
Kaynak: İHA