Gazi Üniversitesi Ögrencilerinden Can Dostlara Yuva

Gazi Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Endüstriyel Tasarim ögrencileri ’Yasamak istedigin gibi yasat’ sloganiyla sokak hayvanlari için barinak üretti.

Gazi Üniversitesi Ögrencilerinden Can Dostlara Yuva
Gazi Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Endüstriyel Tasarim Bölümü 2. sinif ögrencileri, ögretim görevlileri Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, Dr. Ögr. Üyesi Murat Önder, Dr. Cemil Yavuz ve Baris Gür öncülügünde sokak hayvanlari için bir sosyal sorumluluk projesi baslatti. Proje kapsaminda Türkiye’nin 22 farkli ilinden 54 ögrenci sehirlerine tasarladiklari kedi ve köpek barinaklarini hediye etti.

Sokaktaki canlar için tasarlanan ve üretilen 175 adet kulübe ve 23 adet beslenme ünitesi, barinaklar, besleme arazileri, üniversiteler gibi sokak hayvanlarinin yogunlukta bulundugu alanlara hibe edildi. Pandemi sebebiyle Ankara temelli baslayan proje Türkiye’nin yaklasik 22 farkli sehrinde es zamanli olarak gerçeklestirildi.

Projede görev alan Gökçe Çelik’in tasarladigi 10 adet kedi kulübesi ise Ankara Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Baskanligi tarafindan onaylanarak Göksu Parki basta olmak üzere sehrin çesitli yerlerine yerlestirildi. Gerçeklestirdikleri proje hakkinda konusan Çelik, "Türkiye genelinde böyle bir final projesinde yer aldigim için gurur duyuyorum. Bölümüm sadece insanlik için ürün tasarlamaktan öte dogada yasama hakki bulunan her masum can için ürün tasarliyor. Sokak hayvanlari sehrin içerisinde bizlerle yasayan can dostlarimiz. Onlarin güvenligi ve huzuru için tasarladigim kedi barinagi, sehrin her yerinde olan teller ve duvarlarda kullanilabilecek, kolaylikla temizlenebilecek sekilde üretildi" dedi.

Kaynak: İHA