Dünyanin Ikinci Büyük Kraterinde Renk Cümbüsü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve dünyanin ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü çevresinde açan rengarenk çiçekler ziyaretçilerini adeta mest ediyor.

Dünyanin Ikinci Büyük Kraterinde Renk Cümbüsü
Dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, güzelliginin yani sira havasi ve dogasiyla da dikkat çekiyor. Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsaminda ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü, her mevsim farkli bir güzellige bürünüyor. Her gün yüzlerce yerli ve yabanci turistin akinina ugrayan 2 bin 250 rakimdaki Nemrut Krater Gölü’nde karlarin erimesiyle birlikte rengarenk çiçekler açti. Havalarin isinmaya baslamasiyla birlikte açan çiçeklerle renk cümbüsü olusan göl kendine hayran birakiyor. Onlarca türün bulundugu kraterde açan çiçekler Nemrut Krater Gölü’nün dogal güzelligiyle birlesince seyrine doyumsuz manzaralar olusturdu.

Öte yandan; bünyesindeki sicak ve soguk gölleri, buz magarasi, buhar bacasi ve biyoçesitliligi ile yerli ve yabanci turistlerden yogun ilgi gören Nemrut, dogal güzelligiyle de hayran birakiyor.

(Hakan Okay/IHA)
Kaynak: İHA