Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Sporda Basarinin Anahtari Altyapidir'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Türk kulüplerinin Avrupa’da son yillarda basarisiz olmalarinin tek sebebi üretim ve altyapiya önem verilmeyisidir" dedi.

Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Sporda Basarinin Anahtari Altyapidir'
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ardahan’a gelen Bakan Kasapoglu, Valilik ziyaretinde sporcular ve protokol tarafindan karsilandi. Valilik ziyaretinin ardindan Vali Hüseyin Öner, AK Parti Il Baskani Kaan Koç ve beraberindekilerle esnaf ziyareti gerçeklestiren Kasapoglu, AK Parti Il Baskanliginda partililerle bulustu. Kasapoglu daha sonra tarihi Ardahan Kalesi’nde gençlerle bulusarak sohbet etti. Gençlerden birisinin futbolla ilgili son on yilda süper ligin gerilemesi ve Avrupa kupalarinda kulüplerin basarisizliginin sebebi sorusuna, Bakan Kasapoglu, "Üretmek pek çok sorunun ilacidir. Üretmemek de pek çok sorunun temelidir. Üretimin oldugu yerde kavga, fitne ve basarisizlik olmaz. Ve üretim pek çok kötülügü de engeller. Spordaki üretimin temel sembolü altyapidir. Futbolda, Basketbolda ve Voleybolda da öyledir. Ne kadar adam yetistirirsen o kadar yukari çikarsin" yanitini verdi.

"Gençler neredeyse biz oradayiz"

Ardahan’da yapimi tamamlanan "Genç Ofis"in açilisina katilan Bakan Kasapoglu, burada yaptigi konusmada, ülkenin genç bir nüfusa sahip oldugunu ve bunun gelecek açisindan çok önemli oldugunu ifade etti.

Bakan Kasapoglu, "Gençlik ve spor yatirimlari ülkemizin dört bir yaninda. Edirne’den Ardahan’a kadar güçlenmeye devam ediyoruz. Gençler neredeyse biz oradayiz. Bizim en büyük politikalarimizdan birisi gençlerimizdir. Gençler, bizim en büyük umudumuzdur. Dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden birisiyiz. Avrupa’da ise en genç nüfusa sahibiz. Bu noktada gençlerimiz için her türlü çabayi, her türlü konuyu seferber etmek, bizim gelecegimiz adina en büyük politikalarimizdan biridir. Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde gelecegimizin misyonu olan gençlerimiz için bugüne kadar oldugu gibi ortaya koydugumuz çabayi, bundan sonra da sürdürecegiz. Inaniyorum ki pandemi biter bitmez okullar açilinca burasi önemli bir yasam alani olacak" açiklamasini yapti.

Kasapoglu ve beraberindekiler açilisin ardindan Yanlizçam kayak tesislerinde uçurtma senligine katildi.

Kayak tesislerinde merada golf oynayan çocuklarla sohbet eden Kasapoglu gençlere basarilar diledi.
Kaynak: İHA