Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Böcek, Kovid-19 Tedavisi Gördügü Akdeniz Üniversitesini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Akdeniz Üniversitesi benim yasamama vesile oldu. Bugünlere gelmeme vesile oldunuz. 'Hastaneden çikip hizmetlerime devam edebilir miyim?' diye hayal kurmustum. Bu hayalimi gerçege dönüstürdünüz.'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavi sürecinde 64 gün yogun bakimda kaldigi Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti.

Muhittin Böcek, ziyaretinde, tedavi olup, bugünlere gelmesine vesile olan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve tüm doktorlara tesekkür etti.

Akdeniz Üniversitesinin yasamasina vesile oldugunu belirten Böcek, söyle devam etti:

"Bugünlere gelmeme vesile oldunuz. 'Hastaneden çikip hizmetlerime devam edebilir miyim?' diye hayal kurmustum. Bu hayalimi gerçege dönüstürdünüz. Bu yüzden protokol geregi ilk ziyaretimi Vali Bey'e yapmistim. Bu haftaya da ilk sizi ziyaret ederek, baslamak istedim. Insallah bundan sonra da ayni azim ve kararlilikla çalismalarimiza devam edecegiz. Her sey için çok tesekkür ederim iyi ki varsiniz."

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan da hem eski bir hastasini hem de Büyüksehir Belediye Baskanini agirlamaktan mutluluk duydugunu dile getirdi.

- Tedavi süreci

Muhittin Böcek, sosyal medya hesabindan 17 Agustos 2020'de yaptigi paylasimla Kovid-19 test sonucunun pozitif çiktigini duyurmus, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uymasi için uyarida bulunmustu.

Böcek, takibinin yapildigi hastanede saglik durumu kötülesince 7 Eylül'de yogun bakim ünitesine alinmis, 24 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmisti.

Akcigerlerindeki rahatsizlik nedeniyle solunum kaslarinda sorun olusan Böcek'e, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açilmasi) uygulanmisti.

Böcek, saglik durumunun iyiye gitmesi üzerine 9 Kasim'da yogun bakim ünitesinden normal servise alinmis ve 3 Aralik'ta da taburcu edilmisti. Muhittin Böcek, 8 Aralik 2020'de ise görevine baslamisti.

Kaynak: AA