Inegöl Fay Hattinin Karakteristik Özellikleri Belirleniyor

Edebey bölgesinde yapilan kazilarla ulasilan fay hatti üzerinde Inegöl fay hattinin karakteristik özelliklerinin belirlenmesi çalismasini sürdüren Prof. Dr. Volkan Karabacak’in çalisma sahasini ziyaret eden Belediye Baskani Alper Taban, bu önemli çalismanin neticesinin Inegöl Belediyesi ile de paylasilacagini ve sehrin gelecegi adina önemli bilgilere ulasilacagini ifade etti.

Inegöl Fay Hattinin Karakteristik Özellikleri Belirleniyor
Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Karabacak, Inegöl çevresinde faylar ve depremlerle ilgili 3 ayri proje çalismasi baslatti. Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Cihat Alçiçek ile birlikte çalistigi TÜBITAK projesi ve Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Halim Mutlu ile Dr. Tonguç Uysal’in yer aldigi TÜBITAK projesinin yani sira, sürdürülen en önemli proje dogrudan bölgenin depremselligine yönelik Munzur Üniversitesinden Dr. Taylan Sancar ile birlikte çalistigi Cumhurbaskanligi himayesinde yürütülen AFAD Ulusal Deprem Arastirmasi Projesi. 3 yildan beri süren bu proje ile Inegöl bölgesindeki fay hatlarinin karakteristik özellikleri gün yüzüne çikacak.

Suan AFAD Ulusal Deprem Arastirma Projesi kapsaminda Edebey’de Inegöl fay hattinin karakteristik özelliklerini belirlemek adina çalismalar sürüyor. Bu çalisma kapsaminda bölgede hendek kazildi. Jeolog Volkan Karabacak ile Dr. Taylan Sancar, buradan çikan sonuçlari Inegöl Belediyesi ile de paylasacak. Elde edilen veriler kapsaminda Inegöl fay hattina iliskin ciddi bilgiler elde edilmesi planlaniyor.

Belediye Baskani Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Edebey Mahallesinde tespit edilen fay hatti üzerinde yapilan kazi çalismalarini yerinde inceledi. Prof. Dr. Volkan Karabacak ve Dr. Talan Sancar’dan yapilan çalisma ile ilgili bilgiler alan Baskan Taban’a fay üzerinde yapilan kazilarda elde edilen ilk verilerle ilgili bilgiler de aktarildi. Baskan Alper Taban, buradan elde edilecek sonuçlarin Inegöl’ün asirlik planlarina etki edebilecegini kaydetti.

Kaynak: İHA