Çarsamba'da Tarihi Türk Savas Sanatlari Tanitim Programi Düzenlendi

Çarsamba ilçesindeki Dogal Yasam Parki'nda Tarihi Türk Savas Sanatlari Tanitim Programi düzenlendi.

Savunma sanatlari uzmani Emin Boztepe, TRT belgesel savunma sanatlari programi sunucusu Nehar Eren, Geleneksel Türk okçulugu egitmeni Mehmet Fatih Tan, dogal yasam gezgini Cemil Ceylan ve savunma sanatlari egitmeni Mehmet Caner Tatlici’nin konuk olarak katildigi programda misafirlere Türklerin savaslarda kullandiklari savas taktikleri ve kullandiklari silahlar ile ilgili bilgiler aktarildi.

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, geçmiste Türklerin kullandigi savas taktikleri ve silahlarin bilinmesinin gerektigini dile getirerek, "Atalarimizin kullandiklari savas taktikleri ve silahlarla ilgili konuklarimiz yapilan arastirmalar neticesinde bizleri bilgilendirdiler. Eskiden savas kazanmak büyük zeka gerektiriyordu ve atalarimizda zekalari ile dünyaya hükmettiler diyebiliriz. 1071'de Malazgirt Zaferi'nde Anadolu'nun kapilari Türklere açilirken, 1453’te de Istanbul Osmanli'nin oldu. Bunun yani sira Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de 1919 yilinda Samsun'umuzda yaktigi kurtulus mesalesi ile kazandigi zaferlerin ardindan 1923 yilinda Cumhuriyeti ilan etti. Bu zaferler gerçekten üstün zeka gerektiriyor. Atalarimiz büyük mücadeleler verdi ve bizler de bunlari halkimizin da ögrenmesi gerektigi fikriyle böyle bir program düzenledik. Ben bütün katilimcilarimiza tesekkür ediyorum." dedi.

Programa Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi Baskanvekili Nihat Soguk, Çarsamba Belediye Baskan Yardimcisi Ümit Kavraz, Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarsamba Muhtarlar Dernegi Baskani Yusuf Özkan ve davetliler katildi.

Kaynak: AA