Turizm Merkezinde Çikan Yanginda 855 Dönüm Alan Kül Oldu

Antalya’nin Kas ilçesinde 3 ayri mahallede çikan yanginlarda toplam 855 dönüm alan küle döndü, 2 villada maddi hasar meydana geldi. Yangin anini yasayan vatandaslar, alevlere müdahale eden helikopterler ile ekiplerin hizli müdahalesine dikkat çekerek, “Kaçan insan çoktu. Basta ilk 2-3 helikopter basladi, sonrasi çogaldi. Yanan villalar bosaltildi. Zaten bütün binalari jandarma ekipleri sag olsun hemen bosaltti. Bu kadar kisa sürede durdurulmasi çok önemliydi. Eger yangin devam etseydi, daha da büyük facia olabilirdi” dedi.

Turizm Merkezinde Çikan Yanginda 855 Dönüm Alan Kül Oldu


Yangin, saat 15.00 sularinda Islamlar Mahallesi’nde bulunan iki villanin önünde çikti. Ormanlik alanda çikan yangin asiri sicak hava ve kuzeyli rüzgarlarin etkisi ile kisa sürede büyüyerek, Üzümlü Mahallesi’ne de siçradi. Her iki mahalledeki yangina 5 helikopter, 25 arazöz, 10 su tankeri, 4 dozer çok sayida itfaiye ekibi müdahale etti.

855 dönüm alan yandi, 2 villada maddi hasar var

Ayni saatlere yakin Kas ilçe merkezindeki Çerçiler Mahallesi’nde de orman yangini çikti. Bu bölgedeki yangina havadan ve karadan müdahalede bulunarak kisa sürede kontrol altina alindi. Çerçiler Mahallesi’nde 55 dönümlük alan küle döndü. Üzümlü ve Islamlar Mahallesi’ndeki yanginda ise toplam 800 dönümlük alan küle dönerken, 2 villa da kismen yanarak zarar gördü. Kontrol altina alinip sogutma çalismalarinin yapildigi yangin bölgesinde jandarma ekipleri tarafindan daha önce evlerinden tahliye edilen mahalle sakinleri, tekrar evlerine döndü.

"Bu kadar kisa sürede durdurulmasi çok önemliydi"

Yangin anini anlatan bölge sakinlerinden Kadir Torun “Acayip derecede duman vardi. Rüzgar çoktu ve hizliydi. Alevler iyice yayilmaya basladi.

Yüksekligi 20 metreyi buluyordu. Helikopterler geldi. Rüzgarin yönü degisti bizde villalarin etrafini sulamaya çalistik. Kaçan insan çoktu. Villadaki insanlarin çikmalari için yollari kapattilar. Galiba iki araba yanmis, bazi villalar yanmis. Ekipler sag olsun çok iyi derecede müdahale ettiler. Bu kadar kisa sürede durdurulmasi çok önemliydi” dedi.



"Daha da büyük facia olabilirdi"

Recep Kavas da, “Yangin asagidan basladigi zaman siddetli bir sekilde gelmeye basladi.

Basta ilk 2-3 helikopter basladi, sonrasi çogaldi. Yanan villadakiler büyük ihtimal bosaltildi. Zaten bütün binalari jandarma ekipleri sag olsun hemen bosaltti. Eger yangin devam etseydi, daha da büyük facia olabilirdi” ifadelerini kullandi.

Yangin bölgesi havadan görüntülendi

Öte yandan küle dönen ormanlik alan havadan drone ile görüntülendi. Bölgede ekiplerin çalismasi devam ederken, yanginin kullanilamaz hale getirdigi bir tas evden çikan dumanlar da görüntülere yansidi. ?
Kaynak: İHA