Suriye'nin Rasulayn Ilçesinde Yasayan Çeçenler Ilk Derneklerini Kurdu

Suriye'de Baris Pinari Harekati'yla terörden arindirilan Rasulayn ilçesinde yasayan azinliklardan Kafkas kökenli Suriyeli Çeçenler, kurduklari ilk dernegin ofisinin açilisini yapti.

Suriye'nin Rasulayn Ilçesinde Yasayan Çeçenler Ilk Derneklerini Kurdu
Rasulayn ilçesinde yasayan Suriyeli Çeçenler, azinligin örf, adet, gelenek ve göreneklerinin korunmasi ve ilçedeki diger topluluklara iliskilerin güçlendirilmesi amaciyla Kafkasya Hayirsever Dernegini kurdu.

Ilçedeki ilk Kafkas derneginin ofisinin açilisina bölgede yasayan topluluklarin temsilcileri, bölgenin ileri gelenleri ve Suriye Milli Ordusu komutanlari katildi.

Sanliurfa'nin Ceylanpinar ilçesinin karsisinda Suriye topraklarinda yer alan Rasulayn ilçesi, Türkiye'nin Ekim 2019'da gerçeklestirdigi Baris Pinari Harekati'yla terörden temizlenmisti.

Rasulayn’de Araplar, Kürtler, Süryaniler, Ermeniler ve Çeçenler bir arada yasiyor.

- Rasulayn halkindan sevgi ve birlik mesaji

Yerel Meclis'te egitimden sorumlu Çeçen kökenli Intisar Huda AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Türkiye ve Suriye Milli Ordusunun katkilariyla Rasulayn'da Kafkas derneginin açilisini yaptik. Açilisa ilçedeki Suriye halkinin tüm kesimlerinden katilim oldu." dedi.

Rasulaynli Huda, dernegin bölge halki arasindaki sevgi baglarini güçlendirmesini temenni etti.

Yerel Meclis Baskani Yardimcisi Ziyad Musa da "Hristiyanim ve ilçedeki Hristiyanlarin yerel meclisteki temsilcisiyim. Bugün Rasulayn ilçesinin tüm topluluklariyla birlikte gelip dernegin açilisini kutladik." diye konustu.

Musa, bölge halkinin hem mutluluguna hem acilarina hep ortak olduklarini kaydederek, "Ilçedeki tüm topluluklar sevgi ve birlik içerisinde. Bu güzel ise katkilarindan dolayi Türkiye, Türk ordusuna ve Suriye Milli Ordusuna tesekkür ederiz." diye konustu.

Yerel Meclis Baskani Yardimcilarindan Abdülaziz Dervis de dernege basarilar dileyerek, "Ben ilçede yasayan özgür Kürtlerin Meclis'teki temsilcisiyim. Ilçedeki topluluklar arasinda hiçbir ayrimcilik yok, hepimiz kardes gibi yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA