Sinavi 3 Dakikayla Kaçirdi, Döktügü Dil Içeri Alinmasina Yetmedi

Antalya’da ÖSYM tarafindan yapilan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumuna 3 dakika geç kalarak içeri alinmayan bir genç, görevliler ile uzun uzun tartisti. Genç, her ne kadar görevlilere dil dökse de sinav salonuna alinmadi. Bir baska genç ise kimlik kartini evde unutunca sinava alinmadi. Öte yandan ögrenciler içeride terlerken veliler ise disarida gölge alanlarda dua etti. Bazi trafik polisleri ise sinava geç kalan ögrencileri motosikletin arkasina alarak yetistirdi.

Sinavi 3 Dakikayla Kaçirdi, Döktügü Dil Içeri Alinmasina Yetmedi
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan 2 milyon 607 bin 903 adayin katilimiyla düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Antalya’da basladi.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de ögrencilerin sorulari cevaplamak için 135 dakikalik süresi olacak. TYT’ye giren adaylara Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldigi fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

Trafik polislerinden hummali çalisma

Turizm kenti Antalya’da sinav telasi sabah erken saatlerde basladi.

Bazi ögrenci velileri sinav merkezlerine gitmek için erkenden yola çikarken bazilari ise yogun trafik nedeni ile zaman zaman zor anlar yasadi. Antalya Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, trafik yogunlugunun yasandigi alanlarda görev alarak trafik akisini sagladi. Ekipler, büyük yogunluk yasanan Akdeniz Üniversitesi içerisinde kavsakta görev alarak trafik açmak için yogun mücadele verdi.

Ögrenciler içeride terledi veliler disarida dua etti

Öte yandan ögrenciler içeride ter dökerken velileri heyecanli bir sekilde disarida bekledi. Velilerin sicak hava nedeni ile daha çok gölge alanlara bekledikleri görüldü.

Bazi ögrenci velileri ise yanlarinda getirdikleri dua kitaplarini okuyarak çocuklarina dua etti. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde sinava girecek olan Mehmet isimli bir genç ise, kapilar kapandiktan 3 dakika sonra geldigi için sinav salona görevliler tarafindan alinmadi.

“Abi hiç mi giremiyoruz"

Genç, “Abi hiç mi giremiyoruz. Ben Aksu’dan geliyorum. Ben buraya 4 otostop çekerek geldim. Aksu’da oturmak benim suçum mu? Ben buna para yatirdim. Bu saka ve çocuk oyuncagi degil” diyerek tepkisini dile getirdi.

"Kimlik kartini kaybettigi için sinava alinmadi"

Genç uzun uzun dil dökerek tartissa da görevliler kapida bulunan kameralar tarafindan her seyin kaydedildigini belirterek genci sinav salonuna girisine izin vermediler. Bir baska ögrenci ise kimlik kartini kaybettigi için sinava alinmadi. Görevliler gence kimligini çikarmasi durumunda sinava yarin girebileceklerini belirtti.



"Ise gider gibi gelirsen sinava giremezsin"

Sinava geç kalanlari elestiren Ahmet Güngör, “Çocuklarimiz pandemi sürecinde okula gitmedi. Bu zor sartlarda sinavlara hazirlandilar. Insallah basarili olurlar. Oglum ilk defa girdi. Ben sabah 08.30’da buradaydim. ÖSYM sinavin 10.00’da yapilacagini söylüyor. Ise gider gibi gelirsen sinava giremezsin. Sonra burada bagirip çagirip ögrencilerin konsantrasyonunu bozuyorsun. Herkesin çocugu burada en iyi sekilde hazirlanmistir ve basarili olmak için mücadele ediyorlar. ÖSYM, saat 10.00’dan sonra almayacagini söylüyor” sözlerine yer verdi.

“Kizim için dua ediyorum"

Sinava giren kizi için disarida dua eden Emine Ulu ise, “Kizim için dua ediyorum. Çok çalisti. Çok emek verdi. Insallah basarili olur. Pandemide okula gidemedi ama çok yogun çalisti. Kursa gitti. Çok büyük destegi oldu” dedi.

Kaynak: İHA