Sinop'ta Dügün Salonu Randevusuz Asi Merkezi Oldu

Korona virüsüyle mücadele kapsaminda asilama orani en yüksek 10 il arasinda bulunan Sinop’ta asiya ulasimin kolaylastirilmasi amaciyla kent merkezinde eski bir dügün salonu binasi asi merkezine dönüstürüldü.

Sinop'ta Dügün Salonu Randevusuz Asi Merkezi Oldu
Sinop’ta su ana kadar 103 bin 464’ü birinci doz, 61 bin 821’i ikinci doz olmak üzere toplamda 165 bin 285 doz asi uygulandi. Bu rakamlarla birlikte Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca da “Saglik için kollarinizi sivayin” mesajiyla birlikte Türkiye’de asilanma oranlarinin en yüksek oldugu 10 il arasinda yüzde 64,03 oranla Sinop’u da gösterdi.

Son bir haftada vaka sayisi en çok azalan iller arasinda da yer alan Sinop 12-18 Haziran tablosunda yüz binde 14,78 oraniyla da dikkat çekmisti. Vaka sayilarindaki bu düsüsle birlikte Sinop’ta asilamada da hiz kesilmedi. Kentte asilamanin daha da arttirilmasi amaciyla eski bir dügün salonu randevusuz asilama merkezine dönüstürüldü.

Gazi Caddesi üzerinde hizmete alinan Merkez, sabah saatlerinden itibaren yogun ilgi gördü. 18 yas ve üzeri herkese randevusuz asilama hizmeti verildigini duyanlar buraya akin etti. Islerinden firsat bulamayan vatandaslar için de kullandiklari güzergah üzerindeki bu nokta kolaylik sagladi.

Merkezin ilk etapta hafta içi mesai saatleri içinde asi uygulamasi gerçeklestirecegi ve ilerleyen süreçte hafta sonlari da asi yapilmaya baslanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA