Sehzadelerpark Erzurum Heyetinden Tam Not Aldi

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, ünü Türkiye’ye hizla yayilan Ege Bölgesi’nin en büyük temali parki olan Sehzadelerpark’ta Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar ve ekibini agirladi. Sehzadelerpark’i gezen Baskan Uçar, parktan çok etkilendigini ifade ederek, “Türkiye’nin birçok ilini gezmis biri olarak, bu eserin Türkiye’nin sayili eserlerinden oldugunu düsünüyorum.” dedi.

Sehzadelerpark Erzurum Heyetinden Tam Not Aldi
Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar ve beraberindeki heyeti misafir etti. Heyeti ilk olarak Sehzadeler Belediyesi’nde misafir eden Baskan Çelik, daha sonra Baskan Uçar ve beraberindekilere Ege Bölgesi’nin en büyük tarih, kültür ve eglence parki olan Sehzadelerpark’i gezdirdi. Minia Sehzadeler, Diaromik Mesir Müzesi, Masal Park ve Sehzade figürlerinin bulundugu dört ayri temadan olusan parki konuklarina gezdiren Baskan Çelik, parkin yapim asamalari ve parktaki eserler hakkinda bilgiler verdi.

“Ak belediyeler yardimlasma ve dayanisma içerisinde”

Park ziyaretinin akabinde bir açiklama yapan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, “Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar ve ekibini Sehzadeler’imizde misafir ediyoruz. Sehzadelerpark’in nami tüm Türkiye’ye yayiliyor. Erzurum’dan da Sayin Baskanimiz duymuslar ziyaret etmek istenmisler. Biz de davet ettik ve parkimizda misafir ettik. Heyetiyle birlikte gelerek incelemelerde bulundular. Inaniyorum ki Erzurum halkina bugüne kadar güzel hizmetler kazandirdilar bundan sonra da daha güzellerini kazandiracaklardir. Ak belediyeler birbirleri ile yardimlasma ve dayanisma içerisindeler. Biz de baskanimizdan kendi çalismalari hakkinda bilgiler aldik, kendi hizmetlerimizi anlattik. Bu fikir alisverisinin hizmetlerimizde katkilari olacagini düsünüyorum.” dedi.



“Türkiye’nin sayili eserlerinden”

Baskan Çelik’e misafirperverligi nedeniyle tesekkür eden Baskan Uçar ise söyle konustu: “Kendisi bizzat bize ve ekibimize parkimizi gezdi. Çok etkilendim. Türkiye’de birçok ili gezmis, turistik yapilarini görmüs biri olarak bu eserin Türkiye’nin sayili eserlerinden oldugunu düsünüyorum. Karsilikli görüs aliverisinde bulunduk. Bizler bu paylasimlarimizla halkimiza daha iyi hizmetler edebilmek için bir mesai içerisindeyiz. Manisa ve Sehzadeler halkina sükranlarimi sunuyor, baskanimiza tesekkür ediyorum.”

Heyet daha sonra tarihi Kursunlu Han’i ziyaret ederek, buradaki sanat atölyelerini dolasti, Geleneksel El Sanatlari Kurslari hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA