Sanayi Ve Teknoloji Bakani Varank Hatay'da Toplu Açilis Törenine Katildi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Antakya Mobilyacilar Ihtisas Sanayi Sitesine (MOBSAN) kurulan 100 fabrika sayesinde en az 10 bin istihdam ve 500 milyon dolar ihracat hedeflendigini söyledi.

Sanayi Ve Teknoloji Bakani Varank Hatay'da Toplu Açilis Törenine Katildi
Varank, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla Hatay Stadi, BOTAS Ertugrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlastirma Tesisi Hizmete Alimi, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapimi tamamlanan diger projelerin açilis törenine istirak etti.

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin destegiyle insa edilen 100 fabrikanin bulundugu MOBSAN'dan katilan Varank, buranin Türkiye'nin örnek sanayi sitelerinden bir tanesi oldugunu dile getirdi.

Bakan Varank, alanin 465 bin metrekare üzerine kurulu oldugunu belirterek, "Tam 100 fabrikadan olusuyor. Bu fabrikalarin 85 tanesi su anda üretime geçti. 15 tanesi tasinma asamasinda, su anda 6 bin Hatayli kardesimiz burada çalisiyor. Burada hedef en az 10 bin istihdam ve 500 milyon dolar ihracat. Buraya sizin talimatlarinizla hem alt hem üst yapisina büyük destekler verdik. Sayin Cumhurbaskani'm böyle güzel bir eseri sizin riyasetinizde Türkiye'ye kazandirmaktan gerçekten gurur duyuyoruz." dedi.

Konusmalarin ardindan Cumhurbaskani Erdogan'in talimatiyla Varank ve beraberinde AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Vali Yardimcisi Yusuf Izci ve site yönetim kurulu üyeleri açilis kurdelesini kesti.

Varank ve beraberindekiler MOBSAN'daki atölyeleri gezip isçilerle hatira fotografi da çektirdi.

- Antakya Mobilyacilar Ihtisas Sanayi Sitesi

Hatay'i, mobilya üssü olmasinda önemli bir yere tasiyacak proje, Bakanligin vizyon projeleri arasinda yer aldi.

465 bin metrekare arazi üzerine kurulu 100 fabrikadan olusan MOBSAN, is yerlerinin tamaminin üretime geçmesi ile yaklasik 10 bin kisiye istihdam saglayacak.

Türkiye’nin en büyük ihtisas sanayi sitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca yaklasik 187 milyon TL kredi kullandirilarak insa edildi.

Site, günes enerjisi sistemi ile elektrik üretimine de uygun olarak planlandi.

Spor tesisi, restoran, cami gibi sosyal donati alanlari bulunan sanayi sitesinde, meslek egitim merkezi planlanan bölgede meslek lisesi mezunlarina 6 aylik bir egitim verildikten sonra bölgede ise baslamalarina da imkan saglanacak.

MOBSAN ile Hatay'in mobilya ihracatinin 7 kat artmasi, mobilya sektöründe iç ve dis pazarda söz sahibi olunmasi hedefleniyor.

Kaynak: AA