Mugla'da Katarakt Ameliyati Sonrasi Görme Kaybi Yasayan Hastaya Kadavradan Kornea Nakledildi

Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesinde ilk kez kornea nakli yapildi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tip Fakültesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali ögretim üyelerinin gerçeklestirdigi operasyonla daha önce geçirdigi katarakt ameliyati sonrasinda görme kaybi sikayetiyle basvuran ve uzun süredir kornea bekleyen 75 yasindaki hastaya, trafik kazasi sonrasinda hayatini kaybeden ve ailesi tarafindan organ bagisi yapilan bir kisiden alinan kornea basarili bir sekilde nakledildi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tip Fakültesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Aylin Karalezli tarafindan hastanin ilk muayenesi gerçeklestirildi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sirri Sunay Gürleyük, Prof.Dr. Ali Bayrakdaroglu ve Prof. Dr. Artay Yagci, Mugla Il Saglik Müdürü Iskender Gencer, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydogan ve hastane Bashekimi Doç. Dr.Turhan Togan hastayi ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti.

Ameliyati gerçeklestiren, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tip Fakültesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali Dr. Ögr.Üyesi Hüseyin Cem Simsek, organ bagisinin önemi vurguladi. Simsek, "Daha önceden kornea nakli olmasi gereken hastalar çevre illerdeki hastanelere sevk ediliyordu. Artik bu hastalarimiz Mugla’da tedavi edilebilecek." dedi.

Mugla bölgesinde kornea nakli için sira bekleyen çok fazla hasta oldugunu ancak bölgede kornea bankasi olmamasi sebebiyle bu ihtiyacin Ege Üniversite Tip Fakültesinden saglandigini anlatan Simsek, bu durumun hastalarin bekleme süresini uzattigini ve talepleri karsilamakta gecikmeler yasanabildigini ifade etti.

Hastane Bashekimi Togan ise Saglik Bakanliginin saglik politikalari kapsaminda hastanelerinde bir ilki daha basari ile gerçeklestiren ekibe tesekkür ettigini dile getirdi.

Kaynak: AA