Kültür Ve Turizm Bakanligi Belgesel Projelerine 5 Milyon Liranin Üzerinde Destek Verilmesini Kararlastirdi

Böylece Bakanlik tarafindan 2021'de sinema sektörüne saglanan destek miktari 48 milyon liraya ulasti 'Ilk Uzun Metrajli Kurgu Film Yapim', 'Uzun Metrajli Sinema Film Yapim', 'Ortak Yapim', 'Çekim Sonrasi ve Dagitim Tanitim' türündeki yeni basvurular ise 30 Haziran'da sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanligi 65 belgesel projesi için 5 milyon 268 bin lira destek saglanmasini kararlastirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, sektör temsilcilerinin yer aldigi 8 kisilik Sinema Destekleme Kurulu 2021'in dördüncü toplantisinda, belgesel film yapim türündeki 324 projeyi degerlendirdi. Kurul, 65 belgesel film projesine 5 milyon 268 bin lira destek saglanmasini kararlastirdi. Böylece, 2021'de sinema sektörüne Bakanlik tarafindan saglanan destek miktari 48 milyon liraya ulasti.

Bakanlik bu yil, küresel salgin nedeniyle kapilarini kapatmak zorunda kalan 159 sinema salonuna da "Yerli Film Gösterim Destegi" kapsaminda 15,9 milyon lira destek saglamisti. Bakanlik, senaryo, kisa film, animasyon film ve proje gelistirme türlerindeki 88 projeye de 1 milyon 782 bin lira destek vermisti.

Ilk uzun metrajli kurgu film yapim, uzun metrajli sinema film yapim, çekim sonrasi, dagitim ve tanitim ile ortak yapim türlerindeki 26 projeye verilen destek miktari ise 25 milyon 50 bin lira olmustu.

- Yeni basvurular 30 Haziran'da sona erecek

"Ilk Uzun Metrajli Kurgu Film Yapim", "Uzun Metrajli Sinema Film Yapim", "Ortak Yapim", "Çekim Sonrasi ve Dagitim Tanitim" türündeki yeni basvurular da 30 Haziran'da sona erecek.

Basvurularin degerlendirmesi ise eylülde, yilin son Sinema Destekleme Kurulunda yapilacak.

Destek alan belgesel film projelerinin listesine, "https://sinema.ktb.gov.tr/TR-289356/2021---4-sayili-sinema-destekleme-kurulu-kararlari-acik-.html" adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: AA