KKTC Cumhurbaskani Tatar, Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoglu'nu Kabul Etti

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve beraberindeki heyetle makaminda görüstü.



Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Rektör Tabakoglu ve beraberindeki heyet, egitim ve bilimin yani sira sosyal, kültürel alanlarda is birligi anlasmalari kapsaminda gittigi KKTC'de Cumhurbaskani Tatar ile bir araya geldi.

Tabakoglu, ziyarette, Kibris Türk halkinin mücadelesini her zaman gönülden desteklediklerini ifade etti.

TÜ ile KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi arasinda imzalanan protokol hakkinda bilgi veren Tabakoglu, Cumhurbaskani Tatar’i Edirne’ye davet etti.

Cumhurbaskani Tatar da ziyaret için tesekkür ederek, imzalanan protokolü degerli buldugunu belirtti.

Türkiye ile güçlü kardeslik baglarinin böyle is birlikleriyle daha da kuvvetlenecegini ve bu durumun önemli mesajlar içerdigini ifade eden Tatar, Basbakan Ersan Saner ile ülkelerinden birçok bürokrat ve is insaninin Trakya Üniversitesi mezunu oldugunu söyledi.

- Trakya Üniversitesi heyeti Basbakan Saner ile görüstü

Bu arada, Rektör Tabakoglu ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi mezunu KKTC Basbakani Ersan Saner ile Basbakanlik Konutu'nda görüsme gerçeklestirdi.

Rektör Tabakoglu, Basbakan Saner'in basarisinin KKTC'li gençler için örnek teskil ettigini belirtti.

Imzalanan protokolle KKTC uyruklu ögrencilere özel kontenjan açildigini kaydeden Tabakoglu, "Trakya Üniversitesinin uluslararasi ögrenci kabulünde yeni bir sayfa açiyoruz. Yavru vatandan Trakya Üniversitesinde okumak isteyen gençlerimizi Edirne'de görmek bizleri çok mutlu edecek. Üniversitemizde alacaklari uluslararasi standartlardaki egitimle ülkelerine ve milletlerine faydali birer birey olacaklar." ifadelerini kullandi.

Saner de is ve siyaset hayatinda kariyer basamaklarini tirmanirken Trakya Üniversitesinde aldigi nitelikli egitimin faydasini her daim gördügünü dile getirdi.

Kaynak: AA