Istanbul Valiligi Demokrasi Ve Özgürlükler Adasi'na Gezi Programi Düzenledi

Vali Ali Yerlikaya: 'Ismi yassi ama nami yasli olan bu ada Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in direktifleriyle yeni bir çehreye büründü. 27 Mayis 2020 tarihinde de 'Demokrasi ve Özgürlükler Adasi' adiyla açildi. Bu müstesna adadan özellikle gençlerin almasi gereken birçok ders var' 'Bu yüzden Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'na daha çok gelecegiz. Ögrencilerimizle, gençlerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerimizle bu adayi gezecegiz'

Istanbul Valiligi, düzenledigi özel bir organizasyonla Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’na bir gezi gerçeklestirdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'na dün düzenlenen geziye Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, TIM Baskani Ismail Gülle'nin yani sira çesitli sivil toplum kurulusu temsilcileri de katildi.

Programda, 960 Salonu’nda Vali Yerlikaya’nin moderatörlügünde sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle istisarelerde bulunuldu.

Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'na düzenlenen gezi programi kapsaminda ilk olarak gazeteci Murat Bardakçi, Yassiada yargilamalarinin yapildigi Hasan Polatkan Spor Salonu'nda, 27 Mayis darbesi ve yargilamalarda yasananlarla ilgili bir sunum yapti.

Oturumda konusan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, 27 Mayis darbesinin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtigini belirtti.

Yerlikaya, boyu 740 metre, eni ise 185 metre olan bu küçük adada büyük acilar yasandigini vurgulayarak, su ifadelere yer verdi:

"Ismi yassi ama nami yasli olan bu ada Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in direktifleriyle yeni bir çehreye büründü. 27 Mayis 2020 tarihinde de 'Demokrasi ve Özgürlükler Adasi' adiyla açildi. Bu müstesna adadan özellikle gençlerin almasi gereken birçok ders var. Bu yüzden Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'na daha çok gelecegiz. Ögrencilerimizle, gençlerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerimizle bu adayi gezecegiz."

Oturumda söz alan dernek ve vakif yöneticileri de özellikle 15 Temmuz’un tüm dünyaya nasil daha iyi anlatilabilecegi konusunda fikir ve projelerini dile getirdi.

Katilimcilar, Karanliktan Aydinliga Açik Hava Müzesi ve Adnan Menderes Müzesini de ziyaret etti.

Kaynak: AA