Istanbul'da 18 Yas Ve Üzeri Vatandaslar Kovid-19'A Karsi Asilanmaya Basladi

SBÜ Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Selmani Dogan: 'Bütün vatandaslarimizi, olabildigince en erken dönemde bagisikliklarini, koruyuculuklarini saglamalari açisindan asiya bekliyoruz' 19 yasindaki üniversite ögrencisi Yaman Erdogan: 'Bence herkes asisini vurulsun çünkü hastalik yayiliyor. Onun yayilmasini engelleyen sey bu su an'

Istanbul'daki saglik kuruluslarinda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda 18 yas ve üzeri vatandaslarin asilanmasina baslandi.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda asilama süreci devam ediyor.

Bakanligin asilama takvimine göre sisteme tanimlanan 18 yas ve üzeri vatandaslar da bugünden itibaren randevu aldiklari saglik kuruluslarinda asilarini olabiliyor.

Konuya iliskin AA muhabirine açiklamada bulunan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin bagli oldugu Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Selmani Dogan, asiya olan talepten memnun olduklarini belirtti. Dogan, su anda 18 yas ve üzeri vatandaslarin randevu alarak asilarini yaptirabileceklerini hatirlatti.

- "Maskelerden kurtulmak için asiya öncelik veriyoruz"

Dogan, hafta sonu üniversiteye giris sinavlarinin yapilacagina isaret ederek, pazartesiden itibaren asi yaptiracak 18 yas ve üzeri vatandaslarin sayisinin artmasini beklediklerini ifade etti.

Asilama çalismalari kapsaminda AVM gibi dis mekanlarda da uygulama yaptiklarini dile getiren Dogan, mümkün oldugunca hizli sekilde vatandaslara ulasmaya çalistiklarini aktardi.

Dogan, "Bakanligin belirlemis oldugu bir asilama takvimi var ve bu takvim çerçevesinde çok yogun sekilde çalismalar devam ediyor. Bir an önce bu maskelerden kurtulmak, normal sosyal yasantimiza dönebilmek adina asiya çok öncelik veriyoruz. Bu sebeple de bütün vatandaslarimizi, olabildigince en erken dönemde bagisikliklarini, koruyuculuklarini saglamalari açisindan asiya bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Asi olmak üzere hastaneye gelen 19 yasindaki üniversite ögrencisi Yaman Erdogan da artik okullarin açilmasini saglamak adina herkesin asi yaptirmasi gerektigini belirterek, "Herkes asisini vurulsun çünkü hastalik yayiliyor. Onun yayilmasini engelleyen sey bu, su an." diye konustu.
Kaynak: AA