Isitme Engelli Arkadaslarini Öldüren Iki Saniga 25'Er Yil Hapis Cezasi

Konya'da isitme engelli arkadaslari Göksel Kiziltas'i öldürüp dere kenarina attiklari iddiasiyla yargilanan isitme engelli iki tutuklu saniga 25'er yil hapis cezasi verildi.

Konya 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu saniklar Durmus Karacaoglu ve Mehmet Atay ile taraf avukatlari katildi.

Tercüman araciligiyla ifadesi alinan saniklar, suçlamalari reddetti.

Durmus Karacaoglu'nun avukati, olayin Mehmet Atay'in plani oldugunu öne sürerek, müvekkilinin öldürme olayiyla bir ilgisinin olmadigini savundu.

Olay günü maktul Göksel Kiziltas ve annesi ile sanik Mehmet Atay arasinda alacak verecek tartismasinin yasandigini iddia eden avukat, "Müvekkilim Durmus, Göksel'le okulda tanismis ve kendisini en son 6 yil önce görmüstür. Ikili arasinda hiçbir husumet yoktur. Müvekkilimin maktulü öldürmesi için hiçbir gerekçesi yoktur. Müvekkilim bu olaya tesadüfen dahil olmustur. Tahliyesini ve beraatini talep ediyoruz." diye konustu.

Mehmet Atay'in avukati ise "Müvekkilim Mehmet Atay'in olayla hiçbir ilgisi yoktur. Söz konusu suçu, diger sanik Durmus Karacaoglu islemistir. Tanik beyanlari ve dosyadaki deliller de bu iddiamizi kanitlamaktadir. Müvekkilim Mehmet, diger sanik Durmus'un tehditleri nedeniyle verdigi ifadesinde suçu kabul etmisse de bu tehditler ortadan kalkinca, olayi tüm gerçekligiyle aydinlatma yönünde ifadelerini vermistir. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum." ifadelerini kullandi.

Iddia makami, savunmalarin ardindan tekrarladigi mütalaasinda, tutuklu saniklar Karacaoglu ve Atay'in "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, saniklarin "kasten adam öldürme" suçundan 25'er yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

- Olay

Ailesi tarafindan kayip ihbarinda bulunulan konusma ve isitme engelli Göksel Kiziltas'in (26) cesedi, 26 Haziran 2020'de, Kadinhani yolu Arastoras mevkisinde bulunmus, bunun üzerine çalisma baslatan jandarma ekipleri, Kiziltas'in kayip oldugu gece birlikte oldugu Mehmet Atay ve Durmus Karacaoglu'nu gözaltina almisti.

Sorgularinda cinayeti itiraf eden süpheliler, çikarildiklari mahkemece tutuklanmis, haklarinda "kasten adam öldürme" suçlamasiyla dava açilmisti.

Kaynak: AA