Doktor Adaylari Coskuyla Mezun Oldu

fukara ve öksüzün hakkini koruyun. Kimsesizlere kimse olun. Mesleginizi yaparken Allah’tan baska kimseden de hiçbir sükran beklemeyin” ifadelerine yer verdi.

Doktor Adaylari Coskuyla Mezun Oldu
SAÜ’de egitim gördükten sonra uygulamali sekilde hastalara bakmaya devam ederek pandemi servislerinde çalisan ve korona virüs asisi olan 108 tip fakültesi ögrencisi pandemi sonrasinda ilk kez yüz yüze törenle mezun oldu. Üniversitenin stadyumunda gerçeklesen mezuniyet törenine; Sakarya Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, SAÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç, Prof. Dr. Temel Gürdal, SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oguz Karabay, Saglik Il Müdürü Doç. Dr. Aziz Ögütlü, SEAH Bashekimi Doç. Dr. Fikret Halis, mezuniyet heyecani yasayan ögrenciler ve yakinlari katildi.

Canli müzik dinletisiyle baslayan tören Istiklal Marsi ve Saygi Durusu ile devam etti. Açilis konusmasinin ardindan bölümünü birincilikle bitiren ve doktor ünvani kazanan Sümeyye Karapinar, basari öyküsünden söz ederek törende bulunanlara duygusal anlar yasatti.

Bizler bugün hekim olmanin mutlulugu, heyecani ve gururu içerisindeyiz

Sakarya Üniversitesi 2020-2021 egitim ve ögretim yili Tip Fakültesi bölüm birincisi Dr. Sümeyye Karapinar, “6 yillik serüvenimizin sonuna geldik. Bizler bugün hekim olmanin mutlulugu, heyecani ve gururu içerisindeyiz. Bu zorlu serüvende, bize iyi hekim olmak yönünde büyük emegi geçen, ufkumuzu genisleten, bize örnek olan, kapilarini bize hep açik tutan, bildikleri ve yetenekleri karsisinda hayretler içerisinde kaldigimiz, sorularimiz ile meraklarimizi hep sabirla karsilayan çok degerli hocalarima sahsim ve bütün arkadaslarim adina tesekkür ediyorum” dedi.



Kimsesizlere kimse olun

Tip Fakültesinden mezun olan ögrencilere ögütlerde bulunan Sakarya Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oguz Karabay, “Üniversite yönetiminden bize mezuniyet töreni yapmalarini rica ettik. Pandemi dönemi oldugunu söylediler, bizde dedik ki; bizim 6’nci siniflarimiz bir yildir hastanin basindaydi zaten, korona varken çalisiyorlardi ve biz bu mezuniyet törenini istiyoruz. Basta Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savasan olmak üzere bize bugün bu mezuniyet törenini yapmak için ellerini tasin altina koydular. Üniversite yönetimine tesekkür ediyorum, bugün ki bu töreni organize ettikleri için. Degerli meslektaslarim, artik hekimsiniz. Önünüzde uzun bir yol ve bu yolda sizden görev bekleyen insanlar var. Mesleginizi yaparken ne olur kimsesiz, fakir-fukara ve öksüzün hakkini koruyun. Kimsesizlere kimse olun. Mesleginizi yaparken Allah’tan baska kimseden de hiçbir sükran beklemeyin. Mesleginizi yaparken hep süpheci olun, bir hasta ile karsilastiginizda hep acaba sorusunu sorun” diye konustu.



Saglik ordusuna katilacak hekimlerimize inancimiz tam

Ögrencilerin asi olmalarindan ve yüz yüze egitim görmelerinden dolayi töreni gerçeklestirdiklerini belirten SAÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hatem Akbulut, “Bu sene sevinçliyiz fakat sevincimiz biraz buruk. Bunun temel nedeni de mezuniyet törenini maalesef tüm mezunlarimiza suan için yayamadik. Fakat tip fakültesi ögrencilerimizin özellikle son sinif ögrencilerimizin yüz yüze egitim görmesi bu dönem için ve bunun yaninda hepsinin asi süreçlerinin tamamlanmasindan dolayi bu sekilde mezuniyet töreninin yapilmasi üniversitemiz açisindan herhangi bir endise olusturmadigi için törenimizi yapmaya karar verdik. Umuyoruz ki asi uygulamasi 18 yasa kadar indirildigi içinde diger mezunlarimizin da törenlerini en kisa sürede yine yüz yüze yapma sansina sahip olabiliriz. Aldiklari egitimin bir sonucu olarak bugün saglik ordusuna katilacak olan 108 genç hekimimiz topluma en iyi sekilde hizmet edecektir, buna inancimiz tamdir” seklinde konustu.



Kahraman saglik ordusuna bir bölük daha gönderiyoruz

Törende konusma yapan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Bir egitim günlügünün sonu, hayata baslamanin basi bugünün hayirli olmasini temenni ediyorum. Bizim kahramanlarimiz tekti. Biz güvenlik kuvvetlerimize, askerlerimize kahraman derdik. Ama bu orduya bir ordu daha katildi.

O ordu da; kahraman doktorlarimiz, kahraman saglik çalisanlarimiz. Hepinizi tebrik ediyorum, bugün bu saglik kahraman ordusuna bir bölük daha gönderiyoruz. Bölügümüz hayirli olsun, insallah. Hayirli hizmetler diliyorum” seklinde konustu.



Ülkenin göz aydinligi

Mezun olan ögrencilere hitap eden Sakarya Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, “Bu evlatlariniz dogdugunda, sizin kucaginiza geldiginde bir göz nuru bir göz aydinligi dilendi. Hepinizin gözü isil isildi. Gerçekten göz aydinligiydi sizler için. Bugün hepsi bir doktor olarak artik Sakarya’nin ve bu ülkenin göz aydinligi, ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA