Avukatlardan Göç Ve Siginmaci Hukuku Seminerine Yogun Ilgi

Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Dernegi (SGDD-ASAM) tarafindan yürütülen, Hollanda Büyükelçiligi destekli proje kapsaminda gerçeklestirilen seminerlere avukatlar yogun ilgi gösteriyor.

Avukatlardan Göç Ve Siginmaci Hukuku Seminerine Yogun Ilgi
SGDD-ASAM tarafindan yürütülen, Hollanda Büyükelçiligi destekli proje kapsaminda düzenlenen seminerler büyük ilgi görüyor. Projeyle 5 ilde toplam 200 avukatin seminerlere katilmasi planlanirken, sadece Istanbul ve Ankara’daki seminerlerle bu hedef simdiden asildi. SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardimcisi Avukat Aysegül Yalçin Eris, göç ve siginma hukukunun gelecek yillarda daha da çok konusulacagini pandemi nedeniyle çevrimiçi verilen seminerlerle bu alanda uzmanlasmak isteyen hukukçulara destek olmayi hedeflediklerini söyledi.



Aysegül Yalçin Eris, Özel Ihtiyaç Sahiplerine Yönelik Adli Yardim Mekanizmalarinin Güçlendirilmesi Projesi’nin temel amacini “avukatlarin, çocuk, siddet magduru kadin ve engellilerin haklari ve hukuki ihtiyaçlariyla ilgili farkindaliklarinin arttirilmasi; mevzuat, düzenlemeler ve güncel uygulama bilgilerine ulasilmasi ve adli yardim mekanizmalarina erisimin güçlendirilmesi ” seklinde tanimladi. Eris, iki gün süren seminerlerin Istanbul, Ankara, Izmir, İçel ve Edirne Barosu avukatlarina yönelik düzenlendigini belirtti.

Su ana kadar Ankara’dan 44, Istanbul’dan ise 178 avukatin bu seminerlere katildigini söyleyen Eris, simdiden projenin katilimci hedefini astigina dikkat çekti.

Seminer içeriklerinin çok genis kapsamli oldugunu vurgulayan Eris, “Programda, Uluslararasi Mülteci Hukuku’ndan, siginmacilarin Aile Hukukuna, AIHM kararlarindan koruma hukukuna birçok baslik vaka incelemeleri ile birlikte yer almaktadir. SGDD-ASAM’in göç alanindaki 25 yillik tecrübesini ve bilgi birikimi aktariyoruz. Sahadan gelen güncel deneyimlerimizi paylastigimiz seminerlerle ilgili çok olumlu geri bildirimler aldik” dedi.

Eris, göç ve siginma hukukunun gelecek yillarda daha da çok konusulacagini, seminerler araciligi ile hukukçularin bu alanda uzmanlasmasina katki sagladiklarini söyledi.

Kaynak: İHA