AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut'tan YKS'ye Girecek Adaylara Basari Dilegi Ve Uyarilar

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi (AIÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Agri’da yaklasik 16.500 adayin katilimi ile Merkezde 44, Dogubayazit’ta 12 ve Patnos’ta 12 olmak üzere toplam 68 sinav binasinda yaklasik 2500 görevli ile 26/27 Haziran tarihlerinde yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS-2021) için yapilan hazirliklari yakindan takip ettiklerini belirterek, YKS’ye girecek tüm Agrili gençlerimize basari dileginde bulundu.

AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut'tan YKS'ye Girecek Adaylara Basari Dilegi Ve Uyarilar
AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut baskanliginda 24 Haziran 2021 tarihinde ilgili Kurum temsilcilerinin katilimi ile gerçeklestirilen ÖSYM Il Koordinasyon Kurulu Toplantisinda YKS’de özellikle Pandemi Sürecine iliskin alinmasi gereken tedbirler ve yapilmasi gereken düzenlemeler detayli olarak degerlendirildi ve hazirliklar gözden geçirildi. AIÇÜ Rektör Prof. Dr. Karabulut, sinav görevlileri için Agri ÖSYM Sinav Koordinatörlüklerince yapilan bilgilendirme toplantilari ile hazirliklarin tamamlanma asamasina geldigini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, gelecegimizin teminati gençlerimizin saglikli ve rahat bir ortamda YKS’ ye girebilmeleri için alinan tedbirlere iliskin olarak özellikle asagida siralanan hususlara adaylar ve velilerinin dikkatini çekti.

Tüm adaylara ve görevlilere ÖSYM tarafindan maske ve eldiven dagitilacaktir.

Isteyen kendi maskesini de getirebilecektir.

Sinav binalari sinavlardan önce dezenfekte edilecektir.

Sinav Salonlari sürekli havalandirilacaktir.

Sinav Salonlarindaki oturma düzeni sosyal mesafe mümkün oldugu kadar korunacak sekilde yapilmistir.

Sosyal mesafeyi korumak için okul bahçelerine adaylar ve görevliler hariç kimse alinmayacaktir.

Toplu tasima araçlari daha sik çalisacaktir.

Nüfus Müdürlükleri 26.06.2021 tarihinde; 07.00 - 17.00 saatlerinde, 27.06.2021 tarihinde; 07.00 - 15.30 saatlerinde açik olacaktir.

YKS öncesi ve sonrasinda olusabilecek yogunlugu ve bulasma riskini azaltmak, sinavin sorunsuz bir sekilde yapilmasini temin etmek amaciyla hijyen kurallarina uyulmasinin önem arz ettigini belirten Prof. Dr. Karabulut, sinav binalarinin önlerinde yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sinava adaylar ile birlikte en fazla bir yakinlarinin gelmesi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA