75 Yasindaki Kadin Telefon Dolandiricilarina 100 Bin TL Kaptirdi

Afyonkarahisar’in Dinar ilçesinde telefon dolandiricilarinin agina düsen 75 yasindaki yasli kadin, evine gelen ve kendisini sivil polis olarak tanitan dolandiriciya yaklasik 100 bin TL’lik altin ve euro kaptirdi.

Olay, ilçenin Istasyon Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, evinde yalniz yasayan C.S., (75) isimli yasli kadini telefon ile arayan telefoncular kendilerini polis olarak tanitip, bölgede büyük bir hirsizlik olayi yasandigini ve olayda kendisinin isminin geçtigini söylediler. Evindeki altin ve paralarin hirsizlik olayin çalinanlarla karsilastirilmasi için evine gönderecekleri sivil polise vermelerini istedi. Buna inanan kadin evine gelen sahte polise 4 adet 22 ayar bilezik, 1 adet dörtlü 22 ayar burma bilezik, 3 adet Resat sari lira ve bin 750 Euro parayi verdi. Altin ve paralari alan sahte polis sonrasinda arkasina bile bakmadan olay yerinden kaçti. Para ve altinlari verdikten sonra dolandirildigini anlayan C.S., ‘155 Polis Imdat’ hattini arayarak yardim istedi. Ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri detayli bir inceleme baslatirken, dolandiricilarin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Dinar Ilçe Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada ise “Özellikle vatandaslarimizin para, yardim isteyen resmi görevli olduklarini söyleyen ya da telefonla arayan kisilere itibar etmemeler. Kimliklerini ispata davet etmeleri, kimlik talep etmeleri yada 155-156 nolu telefonlardan yada Ilçe Emniyet Müdürlügünden görevi veya görevliyi teyit etmeleri yerinde olacaktir” denildi.
Kaynak: İHA