6 Yil Önce Diktigi Sarmasik Is Yerini Kapladi

Malatya’da bir esnafin 6 yil önce diktigi sarmasik, is yerinin ön cephesini tamamen kapladi. Görünümüyle dikkat çeken çay bahçesi, serinligiyle yaz aylarinda sicaktan bunalan vatandaslarin ugrak noktasi oldu.

6 Yil Önce Diktigi Sarmasik Is Yerini Kapladi
Yesilyurt ilçesinde bulunan Yeni Sanayii Sitesi’nde esnaflik yapan 32 yasindaki Isa Aksüt, 12 yil önce isletmeye baslattigi çay bahçesine yaklasik 6 yil önce sarmasik dikti. Aksüt’ün düzenli bakimini ve 3 günde bir sulamasini yaptigi sarmasik is yerini tamamen kapladi. Sanayi sitesinde vatandaslar arasinda taninan bir yer haline gelen çay bahçesi, sicaktan bunalan vatandaslarin ugrak noktasi.

Isa Aksüt, sarmasigin düzenli bir sekilde bakimini yaptigini belirterek, “12 yildir bu çay ocagini isletiyorum. Aldigim zaman bu sarmasiklar yoktu. Tamamini ben diktim. Dikeli 5-6 yil oldu. Bu sarmasigin hem sanayimize hem de bana çok faydasi oldu. Sanayide böyle bir yesil alan olmasi geçerken çok güzel. Sabah kahvaltisi olsun, öglen araçlari bozulan vatandaslar olsun hepsi gelip faydalaniyor. Sarmasiklari Amerikan sarmasigi diye aldim. Malatya’daki peyzajcilarin hepsinde de var. Suyu sevdigini söylediler. Suyunu verdikten sonra yerini de kabul etti. Bu hale 3-4 yil içerisinde geldi. 3 günde bir suyunu verdin mi ve suyu, gübresi tamam zaten. Baska ayri bir bakim istemiyor” dedi.



“Adres tarifinde benim burasi çok kullaniliyor”

Aksüt, adres tarifinde vatandaslarin "sarmasikla kapli çay bahçesi" diyerek yer tarifi yaptiklarini belirterek, “Adres tarifinde benim burasi çok kullaniliyor sanayide. Bundan fide almak isteyenler çok oluyor. Yani bu yönde bayagi bir talep var. Yolu düsen herkesi çayimizi içmeye beklerim. Burasi çok serin ve çok tutuluyor. Çevreye göre çok serin. Herhangi bir sogutma sistemine gerek yok. Sarmasiklar çay ocaginin tamamini kapladi. Ben her sene bunlari buduyorum. Bayagi bir gelistigi için önüne geçemiyorum. O yüzden senede bir üst taraflarinda budamasini yapiyorum, yoksa önüne geçilmez, her yeri kapatir” ifadelerini kullandi.

“Insanlar buraya oturduklari zaman kalkmak istemiyorlar”

Sanayi sitesinde oto kaporta boya tamirciligi yapan Arif Yilmaz, sarmasikla kapli çay bahçesinin görünümüyle sakli cenneti andirdigini belirterek, “Buraya sakli bahçe, sakli cennet diyebiliriz. Gerçekten güzel bir ortam hem serin. Mesela insanlar buraya oturduklari zaman kalkmak istemiyor. Arkasi açik, dis cepheyle isiniz yok. Temiz, güzel, steril bir ortam. Sarmasiklar çok güzel, çünkü bildiginiz bir nevi sakli cennet bahçesi diyebiliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA