Rekabet Kurulu Bazi Devralma Ve Tesis Islemlerine Onay Verdi

Rekabet Kurulu, bazi devralma ve tesis islemlerine izin verilmesini kararlastirdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Rönesans Saglik Yatirim Anonim Sirketi ve Sam Yapi A.S elinde bulunan Rönesans Isletme Hizmetleri Danismanligi A.S nezdindeki hisselerin ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.S tarafindan devralinmasi islemine iliskin izin verildi.

LIXIL Corporation ve Schüco International KG tarafindan islem öncesinde Schüco International KG’nin tek kontrolünde bulunan Schueco Japan KK üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi uygun görüldü.

Halihazirda kurucu ortaklari tarafindan kontrol edilen ve Marti Ileri Teknoloji A.S'nin tek ortagi olan Marti Technologies Inc. üzerinde, European Bank for Reconstruction and Development ve Actera Group tarafindan kontrol edilen Perpetual Motion S.a.r.l.'nin ortak kontrol tesis etmeleri islemi onaylandi.

Kayseri’nin Incesu ilçesindeki Günes Enerji Santrali olarak faaliyet gösteren KAY-1, KAY-2 ve KAY-3 Günes Enerjisi San. ve Tic. AS hisselerinin tamaminin, Impa Yapi Endüstri ve Ticaret A.S. tarafindan devralinmasi isleminin izne tabi olmadigina karar verildi.

KÇS Kahramanmaras Çimento Beton Sanayi ve Madencilik Isletmeleri AS'nin Kiper Elektrik Üretim A.S'yi tasfiyesiz infisah yoluyla devralmasi ile gerçeklesecek olan birlesme isleminin kapsamda olmadigina karar verildi.

Domtar Corporation’in tek kontrolünün, Paper Excellence Sirketler Grubu tarafindan, istiraki Karta Halten B.V. araciligiyla devralinmasi islemi uygun bulundu.

Pelagia AS ve Partrederiet Karolos AS tarafindan ortak kontrol edilen Hordafor AS’nin kontrolünün Pelagia AS tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Kaynak: AA