Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Üç Cadde Sicak Asfalta Kavusuyor

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Yavuz Sultan Selim Caddesi, Irsat Caddesi ve Mahmut Sami Efendi Caddelerinde gerçeklestirilen altyapi yenileme çalismalarinin ardindan sicak asfalt serimi için hazirliklar basladi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Üç Cadde Sicak Asfalta Kavusuyor


Nevsehir Belediyesi tarafindan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan ve Nevsehir Kalesi yanindan baslayarak TOKI konutlarina kadar uzanan Yavuz Sultan Selim Caddesi, Irsat Caddesi ve Mahmut Sami Efendi Caddesi’nde altyapidan kaynakli su kesintilerine son vermek ve vatandaslara kesintisiz ve daha saglikli içme suyu sunmak amaciyla baslatilan altyapi yenileme çalismalari tamamlandi. Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekipleri, gerçeklestirdikleri çalisma ile bölgede bulunan ve sik sik arizalardan kaynakli su kesintilerine sebep olan yaklasik 3 km uzunlugundaki asbestli içme suyu borularini yeni nesil polietilen borularla degistirdi.

Bu sayede bölgede eski borulardan kaynakli su kesintilerini önleyen belediye ekipleri ayrica abone baglantilarini da yeniledi. Belediye ekipleri ayrica Irsat Caddesi ve Mahmut Sami Efendi Caddesi’nde ilk kez yagmur suyu hatti olusturdu. Saganak yagislarda yollarda olusan su birikintileri ile birlikte zemin ve giris katlardaki konut ve isyerlerindeki olasi su baskinlarini önleyecek olan yagmur suyu hatti ile birlikte bölge modern bir altyapiya kavustu. Altyapi çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan ise Fen Isleri Müdürlügü ekipleri caddelerde yaya kaldirimlarini yeniledi.

Ekipler ayrica daha önce parke tasla kapli olan caddelerde sicak asfalt öncesinde PMT serimine basladi.

Kisa süre içerisinde sicak asfalt konforu ile bulusturulacak olan Yavuz Sultan Selim, Irsat ve Mahmut Sami Efendi Caddeleri hem saglam altyapisi hem de üstyapisi ile uzun yillar mahalle sakinlerine hizmet edecek.
Kaynak: İHA