Kültür Ve Turizm Bakanligi Oylat Için Yesil Isik Yakti

Inegöl’ün oksijen deposu ve sifa kaynagi kaplicalarinin bulundugu Oylat bölgesinde yer alan Oylat magaralari için Kültür ve Turizm Bakanligi dügmeye basti.

Kültür Ve Turizm Bakanligi Oylat Için Yesil Isik Yakti
Oylat A.S. temsilcileri Murat Gültekin ve Mehmet Öz’ün de hazir bulundugu ziyarette AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yilmaz Gürel, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, pandemi sürecinde turizm sektöründe yasanan gelismeleri degerlendirdi. Bakanligin pandemi sürecinde önemli adimlar attigina vurgu yapan Vekil Gürel, Galata Kulesi restorasyon çalismalari, Ayasofya Camii, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi gibi çalismalarin yani sira sanal müzeler, sanal tiyatrolar, online konser ve etkinlikler sayesinde verimli bir süreç yasandigina dikkat çekerek Bakan Ersoy’a tesekkür etti.

Gürel görüsmede ayrica Oylat bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan 12’si tescilli 50’den fazla magara bulundugunu ve bunlarin turizm açisindan ön plana çikarilmasi konusunda destek talep etti. Inegöl’ün 20 kilometre güneydogusunda bulunan Hilmiye köyü ile Oylat Kaplicalarinin arasinda ve Oylat kanyonunun sona erdigi noktada yer alan ve iki kattan olusan, 750 metrelik uzunlugu ile Türkiye’deki en büyük magaralar arasinda sayilan Oylat Magaralarinin ilerleyen süreçte Inegöl turizmi için büyük katki sunacagina inandigini söyledi.



Turizmde tanitma çalismalarini Turkish Museums ve Go Türkiye platformlarinda basariyla gerçeklestirdiklerini ve göreve geldikleri günden bu yana tek sesli çok etkili bir tanitim kampanyasi yürüttüklerini dile getiren Bakan Ersoy, Inegöl Oylat Magarasi için de gereken destegi sunacaklarini söyledi.

Bakan Ersoy ilk etapta Oylat Magarasi ile alakali “Go Türkiye” turizm platformunda bir tanitim çalismasi yapilacagini daha sonraki süreçte bu bölge ile alakali çalismalara agirlik vererek turizme kazandirilacagini söyledi.



Ziyaret sonrasi bir açiklama yapan Vekil Gürel, "Oylat Magarasi, 750 metre uzunlugunda olup, 95 metre genislige sahip, sicaklik ise hiç degismiyor. Yaz ve kis 18 derece, nem orani ise yüzde 90. Içeride bulunan sarkit ve dikitlerin 1 santimi 16 yilda olusmakta. 3 milyon yillik magaranin bir diger özelligi ise astim ve bronsit hastasi olanlara iyi gelmesi. Oylat bölgesi malumunuz ayrica çok sifali bir kaplica bölgesi bu yüzden turizm potansiyeli yüksek bir degerden bahsediyoruz. Insallah bakanimiz ve çalisma ekibinin destekleri ile turizm noktasinda da ilerleyen süreçte güzel haberleri sizlerle paylasacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA