Ivrindi'de Altyapi Ve Kanalizasyon Yenileme Çalismasina Baslandi

Balikesir'in Ivrindi ilçesinde altyapi, kanalizasyon ve içme suyu projesinin ilk etabi ilçenin ana giris kavsagindan basladi.

Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz, yaptigi açiklamada, seçim vaatlerinin ilk sirasinda yer alti sebeke hattinin degistirilmesinin yer aldigini hatirlatarak, bu sözü yerine getirdiklerini duyurdu.

6 milyon liraya yakin bir yatirim yapilarak ilk etapta Güngörmez mevkisinden kaynak olusturulup merkezdeki su sikintisinin giderilecegini belirten Cengiz, sunlari kaydetti:

“Içme suyu ve kanalizasyon için toplamda 26 milyon lira arti KDV gibi Ivrindi için çok önemli bir yatirim ilçemize hayat verecek Ivrindi merkezi 43 kilometre içme suyu projesi, 48,6 kilometre kanalizasyon hatti ve parsel baglanti imalati, 1760 metre yagmur suyu hatti için çalismalar basladi. Insallah önümüzdeki günlerde Ivrindi’miz altyapi sorununu hallettikten sonra ciddi bir ivme kazanacak. Su an diger ilçelere nazaran insaat hareketliliginin fazla yasandigi ilçelerin basindayiz. Bundan sonra Ivrindi ilçe merkezimiz basta olmak üzere daha da gelisecek ve sinirlari genisleyecek."

Çalismalarin yürütülecegi bölgenin araç trafigi bakimindan hareketli oldugunu animsatarak sürücülerin dikkatli olmasini isteyen Cengiz, projenin hayata geçmesinde büyük emekleri bulunan Balikesir milletvekilleri Mustafa Canbey, Yavuz Subasi, Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir, Belgin Uygur ile Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz'a tesekkür etti.

Kaynak: AA