Buca Ceza Ve Infaz Kurumunun Tasinmasi Sürecinde Sona Gelindi

AK Parti Buca Ilçe Baskani Hakan Kalfaoglu, Buca Ceza ve Infaz Kurumu'nun tasinmasiyla ilgili süreçte sona gelindigini bildirdi.

Kalfaoglu, yaptigi yazili açiklamada, cezaevinin tasinmasiyla ilgili Ankara'da temaslarda bulunduklarini, Buca Belediyesi'nin de görüsleri alinip sürece dahil edildigini belirtti.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginda imar planlarinin yapilmasi noktasinda mutabakat sagladiklarini ifade eden Kalfaoglu, cezaevinin kaldirilmasiyla ilgili sürecin AK Parti Genel Baskanvekili ve Izmir Milletvekili Binali Yildirim'in, büyüksehir belediye baskan adayligi dönemindeki projelerinden birisi oldugunu hatirlatti.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç ile birlikte Çevre ve Sehircilik Bakanligi Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapinar ile görüstüklerini aktaran Kalfaoglu, sunlari kaydetti:

"Bu noktaya gelinmesinde büyük emekleri olan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve emek veren bütün milletvekillerimize, Buca adina tesekkür ediyoruz. Ayrica Adalet Bakanimiz Abdulhamit Gül ve Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum ile tüm mesai harcayan kiymetli büyüklerimize de minnettariz."

Kalfaoglu, sehir merkezinde kalan ceza ve infaz kurumunun kaldirilmasiyla birlikte kentin önemli bir çekim merkezi kazanacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA